Bitcoin'e artan talep, internet sitelerini çökertti!

Bitcoin'e artan talep, internet sitelerini çökertti!

6 bin 545 dolar ile yeni bir rekor daha kıran Bitcoin`e artan talep, sanal paranın işlem gördüğü Türkiye`deki internet sitelerine erişimi zorlaştırıyor.

Dünyanın en çok kazandıran para birimi olarak gösterilen Bitcoin dün CME'nin yaptığı açıklama sonrası rekor üstüne rekor kırmaya devam ederken bu paranın işlem gördüğü  Türkiye'deki sitelere yoğun talep nedeniyle erişimde güçlükler yaşanıyor. Sitelerden henüz durum ile ilgili bir açıklama yapılmamasına karşın, borsalara erişim piyasanın en hareketli olduğu dakikalarda sağlıklı şekilde sağlanamıyor. Bitcoin şu sıralar günlük bazda yüzde 1,07 artışla 6 bin 504 dolardan işlem görüyor.

BİTCOİN'DE VADELİ KONTRAT DÖNEMİ BAŞLIYOR

ABD'nin ticari mal borsası Chicago Ticaret Borsası (CME), dün yaptığı açıklamada dijital parabitcoin için vadeli kontratları yıl sonuna kadar işleme açmayı planladığını duyurdu.

Dünyanın en büyük vadeli işlemler borsası olarak gösterilen CME'nin Başkanı ve CEO'su Terry  Duffy, "Gelişen kripto para piyasalarına müşteri ilgisindeki artışı dikkate alarak, bir bitcoin vadeli kontratı işleme açmaya karar verdik" dedi.