Bob Lutz: Tesla 2019'u göremeyecek!

Bob Lutz: Tesla 2019'u göremeyecek!

Tesla'ya ağır eleştirilen getiren General Motos'un eski başkan yardımcısı Bob Lutz, "Tesla çok para harcıyor bu şirketi 2019'u göremeyecek" açıklamasında bulundu.

Tesla yeni elektrikli TIR’ı ve Roadster’ı ile dünya gündemine damgasını vururken insanların büyük bir bölümü Elon Musk’ı otomobil endüstrisinin Steve Jobs’ı olarak kabul etmeye başladı. Musk’a övgüler üst düzeyde olurken iş yapış modelini eleştiren insanlara rastlamak pek mümkün değil.

Fakat Musk’a yönelik eleştiriler de yok değil. CNBC’de yayımlanan Power Lunch isimli programa katılan General Motors’un eski başkan yardımcısı Bob Lutz, “Tesla böyle devam ederse 2019 yılını asla göremeyecek” açıklamasını yaptı.
Lutz Tesla’yı otomobil üretimine çok fazla masraf yapmakla eleştirdi. Ünlü iş adamı, “Herkes gibi onlar da lithium bateri kullanıyorlar. Gizli bir sosları yok. Bu şirket iş yapamayacak. Böyle giderlerse 2019’u göremezler” diye konuştu.

‘KİMSE ONLARA PARA VERMEYECEK’

Tesla’nın yeni bir sermaye artımı ile para toparlayamayacağını anlatan Lutz, “Parayı çok savuruyorlar artık kimse onlara para vermeyecek” diye konuştu.
İnsanların Elon Musk’ı taparcasına sevdiğini anlatan Lutz, “Musk’ı eleştirdiğim için insanlar bana kızıyorlar. Onun dünyayı kurtarmak istediğini söylüyorlar. Bence Musk sürekli orataya fikir atan biri. Bir gün Mars’a gideceğim diyor, bir gün hızlı tünel diyor bir gün arabalardan söz ediyor. Odaklanmıyor sürekli yeni bir şeyler anlatıyor” ifadesini kullandı.