Dünyanın yüzde 75'ten fazlası Trump'a güvenmiyor!

Dünyanın yüzde 75'ten fazlası Trump'a güvenmiyor!

Dünya nüfusunun yüzde 75’ten fazlası Amerikan araştırma kuruluşu Pew Research Center’ın dünya çapında yaptığı araştırma sonuçlarına göre, ABD Devlet Başkanı Donald Trump’a güvenmiyor.

Pew Research Center’ın 37 ülkede 40.000 kişi ile yaptığı araştırmada Donald Trump’ın global  politikaları ve liderliğini beğenenlerin oranı sadece yüzde 22.

Araştırmanın yapıldığı ülkelerdeki ABD liderliğine olan güven 2004 yılında Irak’ın işgali dönemindeki ABD Başkanı George Bush’a duyulan güvensizlikten daha da düşük.

Araştırmaya katılanların üçte ikisinden fazlası Donald Trump’ın ‘küstah ve tehlikeli’ olduğuna inanıyor.

Trump'a en güven duyanlar İsveçliler

İsvçlilerin ABD eski başkanı Barack Obama’nın uluslararası politikalarına duydukları güven o dönemde yüzde 93 iken, son araştırmada İsveçliler’in Donald Trump’ın politikalarına olan güvenleri yüzde 83 oranında düşüşle yüzde 10’a gerilemiş bulunuyor. Dünya nüfusunun Obama’ya olan ortalama güveni ise yüzde 64’lerde seyrediyordu.

Kanadalıların güveni azalırken Ruslar ile İsraillilerin güveni artıyor

Pew Research’in araştırma tarihinde ilk defa Kanadalılar’ın ABD liderliğine olan güvenleri yüzde 43’e gerilerken, Ruslar ve İsraillilerin Trump’a olan güvenleri ise artış gösteriyor. Ruslar ve İsrailliler’in Obama’ya oranla Trump’a güvenleri artiş göstererek sırasıyla yüzde 53 ve 56’ya ulaşıyor.

Araştırmada Trump’a en fazla güven duyanlar sıralamasında Filipinliler başı çekerken Müslüman ülkelerde Trumpa duyulan güven ise düşüş  gösteriyor.

Bu oran Lübnan’da yüzde 34, Türkiye’de 18, Ürdün’de ise yüzde 15.