Bu kez 'faiz artırmayın' dediler

Bu kez 'faiz artırmayın' dediler

Financial Times gazetesi, yarınki Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu toplantısı öncesinde "Türkiye ekonomisinin faiz artırımına ihtiyacı yok" başlıklı bir haber yayınladı.

İngiltere'de yayımlanan Financial Times gazetesi, yarınki Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu toplantısı öncesinde "Türkiye ekonomisinin faiz artırımına ihtiyacı yok" başlıklı bir haber yayınladı.

BBC Türkçe’nin aktardığı Colby Smith imzalı haberde Temmuz ayındaki toplantıda Merkez Bankası'nın faiz artırımı taleplerine kulaklarını tıkadığı ve Türk lirasının çöküşe geçtiği hatırlatılırken "Türkiye ekonomisinin o zamanlar faiz artırımına ihtiyacı vardı. Ama şimdi yok" ifadeleri kullanıldı.

“İYİ ŞANSLAR”

Bu hafta faiz artırımı yapılması durumunda bunun yatırımcıların güvenini kazanmaktan başka bir işe yaramayacağını savunan haber şöyle devam etti:

"Temmuz ayındaki toplantı döneminde Türk ekonomisi aşırı ısınıyordu, enflasyon yüzde 14,39 ile 14 yılın zirvesindeydi, cari açık da gayrisafi yurtiçi hasılanın (GSYH) yüzde 7'sine denkti. Merkez Bankası'nın faiz artırmaması para politikalarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talepleriyle şekillendirildiğine yönelik şüpheleri doğrulamış oldu.

Yatırımcılar meseleyi kendi ellerine aldılar ve Türk Lirası yüzde 40'tan fazla değer kaybetti.