CHP'li Toprak: Milli - Yerli Para Projesi, ekonomik iflasın ilanıdır!

CHP'li Toprak: Milli - Yerli Para Projesi, ekonomik iflasın ilanıdır!

Erdoğan Toprak, AKP iktidarının altına endeksli Milli Para propagandasının ardında, Merkez Bankası bağımsızlığını bitirmek, banknot matbaasını üç vardiya çalıştırmak, olduğunu belirterek “Bunun adı yeni vurgun düzenini ve planlarını altın yaldızla cilalamaktır” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, AKP iktidarının gündeme getirdiği Milli-Yerli Para Planı’nın, önüne “Milli” sözcüğü getirilerek kamuoyunu aldatmaya yönelik pek çok diğer proje gibi yeni bir vurgun senaryosu olduğunu ifade ederek şunları söyledi;

“Her şeyin önüne milli sözcüğünü getirerek, gerçek amaçlarını gizlemeye çalışan AKP iktidarının ülkemizi daha fazla ekonomik ve sosyal çöküşe, dış bağımlılığa sürüklediği apaçık ortada. Milli Tarım dediler, etten, ota kadar her ürünü ithal ediyoruz. 3,5 milyar dolarlık Milli Tank projesini Almanlarla birlikte AKP MKYK üyesi işadamına verdiler. Her şeyin başına yerli-milli sözcüklerini getirerek, tartışılmasını önlemeye çalışıyorlar. Son olarak gündeme getirilen dövize karşı, altına endeksli Milli-Yerli Para projesi bir yandan iktidarın ekonomik iflasını ve TL’yi dünyanın en değersiz parası haline getirmiş olmalarını örtbas etme amaçlı. Diğer yandan vatandaşı kandırmaya, altın tasarruflarına el koymaya, Türkiye’yi küresel ticaret ve piyasalardan tecrit ederek, kendilerini ve yandaşlarını ihya etme amaçlı planın altın yaldızlara bürünmüş hali.

Türkiye’nin gizemli altın ticaretinin, altın ithalatında Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile yürütülen karanlık altın bağlantılarının yanı sıra, Merkez Bankası ve kamu bankalarının ABD ve Londra’daki altın rezervlerini Türkiye’ye getirmeye hız vermeleri dikkat çekici. Merkez Bankası döviz satarak altın topluyor. Hazine Müsteşarlığı yüksek faizle altın tahvili, altın sertifikası ihraç ediyor. Bunun devamında ise hükümet altın stoklarının yükseldiğini gerekçe göstererek para basmaya, seçim öncesi piyasaları değeri sıfırlanmış, pula dönmüş TL’ye boğmaya hazırlanıyor. Altına dayalı Milli Para modeliyle, Merkez Bankası’nın artık kâğıt üzerinde kalan bağımsızlığını tümden kaldırıp banknot matbaasını 24 saat çalıştıracaklar. Yüksek faizle vatandaşın altın tasarruflarını toplayıp, ileride muhtemelen bunlara el koyacaklar. İktidara geldiklerinde önce Yeni Türk Lirası (YTL), 2005’ten sonra çok övündükleri altı sıfırı atarak yeni TL amblemli paraları tedavüle soktular. Şimdi altı sıfırını attıkları TL’nin 13 yılda en değersiz para haline gelmesinden sonra Milli-Yerli Para aldatmacasına sarılıyorlar. Şu anda kullandığımız ve kendilerinin tedavüle soktukları TL gayrı milli mi? Bunun bir sonraki aşamasında Yeni Türkiye projesiyle, yeni Milli Para adı altında Erdoğan resimli banknotlar basmayı hedefliyorlar.

İran ile yürütülen altın karşılığı petrol ticaretinin rüşvet çarkını örtmek için kullanıldığı, kamu bankalarının bu soygun sistemi için nasıl kullanıldığı ortaya çıktı. Altına dayalı milli para ile gündeme getirilecek sözde altın karşılığı ticaret, Türkiye’nin 560 tonluk altın rezervlerini bir yılda eritecek vurgun-soygun planlarının yeni organizasyonunu ve amaçlarını gizlemenin markası Milli-Yerli Para adıyla tedavüle çıkartacakları kâğıt parçaları olacak. Halkın altınları, tasarrufları, kamu bankalarının ve Merkez Bankası’nın kaynakları bu mekanizma üzerinden yandaşlara aktarılacak. Milli Ekonomi bitirilecek. Üç büyük kamu bankasının 27 Nisan’daki genel kurullarının 24 Haziran seçimi sonrasına ertelenmesini ardında da gerek seçimde gerekse seçim sonrası iktidar hesaplarıyla, kamu bankalarının kaynaklarını denetimsiz kullanmak, sorgu-sualden, hesap vermekten kaçmak amacı yatıyor. Ancak 24 Haziran’da millet bütün bu kirli planların, hesapların çarkına oylarıyla set çekecek. 25 Haziran, 16 yıllık AKP iktidarının artık hesap vermeye başlamasının miladı olacak.”