Çukurova Belediyesi’nden örnek sözleşme

Çukurova Belediyesi’nden örnek sözleşme

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ile DİSK Genel Başkanı Kani Beko’nun imzaladığı toplu iş sözleşmesi ile belediye işçilerine yüzde 35.7 oranında zam yapıldı. Çukurova Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesinde, çok ilginç bir madde de yer aldı. Buna göre, eşine şiddet uygulayan işçinin maaşının yarısı, eşinin beyanı üzerine karısına ödenecek.

Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, memurun sosyal haklarına yaptığı yüzde 52’lik rekor zammın ardından, işçi sözleşmesinde de, Türkiye’nin en iyi toplu sözleşmesini imzaladı. DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası ile toplu iş sözleşmesi sü- recinin sonunda, belediye işçilerine yüzde 35.7 oranında zam yapılarak, Türkiye’ye örnek bir sözleşme gerçekleştirildi.

Toplu iş sözleşmesi imza törenine, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK Genel İş Sendikası Genel Baş- kanı Remzi Çalışkan, TİS Daire Başkanı Mehmet Salih Doğrul, Araştırma Daire Başkanı Mehmet Güleryüz, Adana Şube Başkanı Hüseyin Yaşar Gündoğdu, başkan yardımcıları, bürokratlar ve işçiler katıldı. Belediye çalışanlarının büyük coşkusu ile başlayan törende, ücret ve sosyal hak zammının birinci yıl için yüzde 35.7, ikinci yıl içinse yüzde 35.7 şeklinde belirlendiği belirtildi. Diğer sosyal haklara ise en az yüzde 25 en fazla yüzde 100 oranlarında artış sağlandı.

SENDİKACIDAN BAŞKANA TEŞEKKÜR

DİSK Genel İş Adana Şube Başkanı Hüseyin Yaşar Gündoğdu, “Sözleşme sürecinde, emekten ve emekçiden yana gösterdiği duyarlılıktan dolayı Çukurova Belediye Başkanımız Sayın Soner Çetin’e teşekkür ediyoruz” dedi.

KANİ BEKO: TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLSUN

DİSK Genel Başkanı Kani Beko ise son yapılan anketlerin hepsinden birincilikle çıkan ve Türkiye’nin en başarılı belediye başkanı seçilen Soner Çetin’i kutladığını belirterek, “Başkanımız Soner Çetin, başarısının gücünü, emekten ve emekçiden yana kullanarak taçlandırdı. Bugün burada yaptığımız toplu iş sözleşmesinin Türkiye’de örnek olmasını temenni ediyoruz” dedi.