Dolar 18 Temmuz'dan beri en düşük seviyede

Dolar 18 Temmuz'dan beri en düşük seviyede

Dolar/TL zayıf ABD verileri ile yönünü aşağı çevirerek 18 Temmuz'dan beri en düşük seviyede.

ABD'de açıklanan verilerin büyüme ve enflasyonun beklentilerin altında kalabileceğini ve dolayısıyla Fed'in faizleri artırmak için acele etmeyebileceğini göstermesiyle dolar/TL 2.96'lı seviyelerden 18 Temmuz'dan beri en düşük olan 2.9445'e kadar geriledi.
Piyasalarda Moody's'den Cuma günü bir kredi notu indirimi gelmemesi ardından başlayan iyimserlik eğilimi Rusya ile ilişkileri normalleştirmek üzere atılan adımlarla devam ederken, bankacılar kurda anlamlı bir hareket görmek için bugün 1530'daki ABD verilerini bekliyorlardı.
ABD'de perakende satışlar Temmuz ayında artış beklentilerine rağmen yatay kalarak, tüketicilerin kıyafet ve diğer ürünleri alımlarını yavaşlattığı sinyalini verdi ve yılın üçüncü çeyreğinde ekonomik büyümedeki hızın da azalabileceğine işaret etti.
ABD'de üretici fiyatları ise Temmuz ayında artacağı beklentilerinin aksine hizmet ve enerji ürünlerindeki fiyat düşüşlerinin de etkisiyle geriledi ve Fed'in faizleri artırmak için baz aldığı enflasyon hedefi için alarm verdi.