Dolar 'alalım mı satalım mı? diyenlere yanıt verdi! Selçuk Geçer'den dolar için yeni tahmin...

Dolar 'alalım mı satalım mı? diyenlere yanıt verdi! Selçuk Geçer'den dolar için yeni tahmin...

Selçuk Geçer doların giderek daha da yükseleceğini bundan dolayı da enflasyon ve işsizliğin tırmanacağını söyledi.

Ekonomist Selçuk Geçer, dün açıklanan enflasyon rakamlarının ardından dolar yatırımcısına uyarılarda bulundu. 

Enflasyonun düşmemesi halinde dolar kurunun kontrol edilemeyeceğini dile getiren Geçer, "Ekim, kasım, aralık aylarına dikkat edin. Türkiye ekonomisi büyük bir bataklığa sürükleniyor. Fakirler daha da fakirleşiyor. Dolara olan talep artacak. Dolar kurunun sert hareket edeceğini herkes görecek" diye konuştu.

Dolar için "kaçılmaz son" uyarısında bulunan Selçuk Geçer, dolar kurunun yıl sonunda 28 TL’yi göreceği iddiasında bulunurken, yükselişin devam edeceğini söyledi. Milli Gazete'nin aktardığı habere göre; Geçer, dolar sahiplerine seslenerek, zarar etmemeleri için 'Dolarınızı satmayın' dedi.

Selçuk Geçer şöyle devam etti:

"İhracatımız her geçen gün bir daha daralmaya devam ediyor. Önümüzdeki dönem dış ticaret açığının artacağını dolaysıyla dolara olan ihtiyacın her geçen gün daha da artacağını, dolar kıtlığı oluşacağını ve dolarda büyük bir kırılma ile karşı karşıya olduğunu bize gösteriyor. 

Aynı zamanda Selçuk Geçer, ihracatın azaldığını, ithalatın ise arttığını belirtirken bu durumun büyük bir dış ticaret açığına neden olduğunu belirterek, "İhracat azalıyor, ithalat artıyor. Bu da büyük bir dış ticaret açığına neden oluyor. 50 milyar dolar kapatmak için dövizi yükseltmek gerekli. Bunu da geçen yıl yaptılar. Bu sene de bunu daha agresif bir şekilde yapacaklar. Bu da bizi 110 ila 120 milyar dolar dış ticaret açığına götürür. Türkiye'den para kaçışı da var.. Kredi notlarımız patır patır düşürür. Ekonomik krizden ekonomik krize koşarsınız. Merkez bankasının faiz indirmesinin nedeni buydu." dedi.