Dolar fiyatları ne durumda? Gözler o veride...

Dolar fiyatları ne durumda? Gözler o veride...

Dolar kuru, yeni güne yatay hareketle 3.82 seviyesinde başladı. Piyasalar bugün ABD 3. çeyrek büyüme verisini takip edecek.

Global piyasalar yılın sonuna doğru nispeten sakin bir döneme girerken, dolar kuru sakin bir seyir izliyor. Zayıf veri akışından da destek bulan dolar/TL son iki gündür 3.82-3.84 dar bandında hareket etti. Yeni güne başlarken kur, saat 07:50'de yatay hareketle 3.8224'ten işlem gördü. Aynı dakikalarda euro/TL 4.5434 ve sterlin/TL 5.1151 seviyesinde yer aldı. Türk Lirası, dolar karşısında kazanımlarını korurken, ABD'de vergi reform paketi Kongreden geçti. Tasarının hafta bitmeden Başkan Trump tarafından imzalanarak yasalaşması bekleniyor. Uzmanlar, vergi düzenlemesine ilişkin gelişmelerin dolara etkisinin şimdilik sınırlı kaldığını belirtiyor.

Bugün piyasalar için en önemli veri ABD 3. çeyrek büyümesi (16:30) olacak. Beklenti ülke ekonomisinin yüzde 3,3 büyüme kaydedeceği yönünde. İçeride ise tüketici güven endeksi (10:00) takip edilecek. Öte yandan ABD'de devam eden Zarrab-Atilla davasında jüri, Halk Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın suçlu olup olmadığına karar veremedi. Jüri üyeleri görüşmelerine bugün de devam edecek.