Dolar kahini Selçuk Geçer, 'tepe taklak olacak' diyerek duyurdu

Dolar kahini Selçuk Geçer, 'tepe taklak olacak' diyerek duyurdu

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer "Parasını ona yatıran krallar gibi yaşayacak" diyerek dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Selçuk Geçer, 'tepe taklak olacak' diyerek yatırımcılara çok önemli uyarılar yaptı.

6572a8311b27d01ae9dc1f3f.webp

2019'da 5 TL civarında olan dolar 2024'e gelindiğinde 32,49 TL’ye kadar çıktı. Öyle ki bu ciddi artışların ardından dolar/TL kurunun geleceği merak ediliyor. Dolar üzerinde yaşanan bu yükselişin en temel sebebi ise Türkiye’deki ekonomik politika olarak işaret ediliyor gösteriliyor. 

billie-dollar-money-background-1150-745.webp

"GAYE ERKAN GİBİ FON BULDUK DİYEREK BU İŞLERİ YÜRÜTEMEZSİNİZ"

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, doların geleceğine ilişkin çarpıcı açıklamada bulundu. ‘Dolar tepe taklak olacak’ başlığı ile söze başlayan Geçer, “Merkez Bankası'nın kasasına 18 milyar dolar para girecekmiş gibi açıklama yaparsan güvenilirliğini yerle bir edersin. Gaye Erkan gibi çıkıp ‘1 trilyon, 50 trilyon ve 50 milyar dolarlık fon bulduk’ diyerek bu işleri yürütemezsiniz. Bunun altını çizelim” dedi.

billie-dollar-money-background-1150-749.webp

"DOLAR KURUNUN ADIM ADIM YUKARIYA DOĞRU İTİLMESİ GEREKİYOR"

Geçer, doların düşmemesini ise şu şekilde açıkladı;

“Dolar hani düşüyordu, düşecekti, düşmeye devam edecekti, 10 lira 20 lira olacaktı. Olması gereken şey bu zaten. Dolar kurunun adım adım yukarıya doğru itilmesi gerekiyor. Sen doları aşağıda tutmak için para harcayarak bir bedel öderken, yabancıları da ülkeye getiremiyorsan, diğerlerinde dolara gitmesine sebep oluyorsun. O zaman, doları doğru seviyeye getir”

transparent-bills-with-buildings-1160-900.jpg