Dolar müneccimi Selçuk Geçer'den tarihi çağrı

Dolar müneccimi Selçuk Geçer'den tarihi çağrı

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, hangi yatırım aracını işaret ederek ‘dikkatli olun’ uyarısında bulundu? İşte dolar kahininin son uyarısı.

Yatırımcılar elindeki varlıkları değerlendirmek için farklı araçları didik didik araştırıyor. Ancak son dönemde piyasadaki dalgalanmalar yatırımcıları kara kara düşündürür hale getirdi. Bununla birlikte ünlü ekonomist Selçuk Geçer de o yatırım aracını işaret ederek ‘dikkatli olun’ uyarısında bulundu.

TCMB'nin politika faizini yüzde 50 seviyelerine getirmesinin ardından yükseliş eğrisi durma noktasına geldi. Son 1 aydır dolar 32 bandındaki yerini muhafaza ediyor. Kripto para birimi Bitcoin'de ise 74 bin dolar rekorunun ardından 56 bin dolara kadar sert bir düşüş gerçekleşti. Ancak son günlerde bitcoin tarafında toparlanmalar gözden kaçmıyor. Bitcoin piyasada anlık olarak 62 bin dolar seviyesinde işlem görüyor.

Döviz ve Bitcoin dışında İsrail ve İran arasındaki gerilim sırasında rekor yükseliş kaydeden ons altın ise son dönemde düşüşe geçti. Son olarak ons altın 2 bin 437 dolardan düşüş gerçekleştirerek 2 bin 319 seviyelerine demir attı.

SELÇUK GEÇER "DİKKATLİ OLUN" DİYEREK UYARDI

Piyasada yaşanan haraketlilik sonrasında altın tarafı merak edilmeye başlandı. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, altın tarafında yatırımcıları uyardı. Geçer, "Bence 2 bin dolar seviyelerine kadar geri çekilecek. Altının onsunda çok olağanüstü bir tabloyla karşı karşıya kalırsak, ekonomi ile ilgili rakamlarda ciddi bozulmalar görmeye başlarız. Hatta faiz artırımları konuşulmaya başlandığını da görürsek o zaman altındaki geri çekilme 1900'lü seviyelere bile gidebilir, dikkatli olun” şeklinde konuştu.