Dolar ne kadar oldu? İşte Dolar ve Euro kurunda son durum…

Dolar ne kadar oldu? İşte Dolar ve Euro kurunda son durum…

Dolar kurunda yaşanan hareketlilik "dolar ne kadar" sorusunu gündemde tutmaya devam ediyor. Dolar/TL BDDK ve Merkez Bankası'nın önlemlerinden sonra dalgalı bir seyir izliyordu. Bugün ise 6.44 TL seviyelerinde işlem görüyor.

TL'de son dönemde yaşanan sert değer kaybını durdurmak adına BDDK ve TCMB başta olmak üzere atılan adımların ardından TCMB'nin bir faiz artırımı yapabileceği beklentileri ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın yatırımcılar ile bir toplantı yapacağı haberi kurda iyimser bir havaya neden oldu.

TEB Yatırım/BNP Paribas stratejisti Işık Ökte, piyasadaki toparlanmayı iki temaya bağlayarak, “Türkiye'nin ekonomik sorunlarını çözebileceğine inanan uzun vadeli yatırımcılar Lehman krizindeki dip seviyelere küresel bazda dönen tek endeks olan BIST-100'de alım yapmaya başladılar. Son işlemde dolar bazında dünkü düşük seviyeden yüzde 16 yukarıdayız. Lehman dip seviyesinden gelen alımları psikolojik bazda çok önemsiyorum çünkü BIST yatırımcılarının yarısından fazlası dolar/euro bazlı fonlar” dedi.