EİB: Gündem artık ekonomi olmalı

EİB: Gündem artık ekonomi olmalı

Türkiye'nin 24 Haziran’da yaptığı seçimlerin ardından gündemi değerlendiren Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Türkiye’nin seçimi artık geride bıraktığını ve bundan sonraki önceliğin ekonomi olması gerektiğini söyledi.

Mümtaz BUDAK / YURT

Yeni sistemin ve seçim sonuçlarının Türkiye ve tüm dış ticaret camiası için hayırlı olmasını dileyen Eskinazi, “Egeli ihracatçılar olarak, Cumhurbaşkanlığı için yarışan diğer siyasetçilerimize ve partilerimize demokrasi içindeki mücadelelerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Son yıllarda yaşadığı yoğun seçim ve referandum sürecine rağmen yüzde 87,5’lik oranla sandıklara giden Türk halkı her türlü takdiri hak ediyor” dedi.

‘OHAL SONA ERMELİ’

Seçim döneminin ardından önceliğin tekrar ekonomiye verilmesi gerektiğini ifade eden EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, “OHAL uygulamasının kaldırılacak olması yabancı yatırımcının Türkiye’ye bakışını değiştirecek ve yabancı yatırımda artış olacaktır. OHAL’in Temmuz ayında sona ermesi en büyük beklentimizdir. Yeni sistemin vaat ettiği gibi bürokrasiyi ortadan kaldırarak ekonomik reformların en hızlı şekilde gerçekleştirilmesi en büyük ümidimizdir” diye konuştu.