At etinden sonra zeytinyağı skandalı!

At etinden sonra zeytinyağı skandalı!

TSK'ya zeytinyağı diye hayvan küspesi yağı satıldığı ortaya çıktı. At eti skandalından sonra yaşanan bu olay isyan ettirdi. 

Yeniçağ Gazetesi'nden Orhan Uğuroğlu'nun haberine göre; Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Tedarik Hizmetleri Genel Müdürlüğü 8 ay önce Ankara, İstanbul, İzmir, İstanbul, Erzurum ve Niğde Bor’da 1.100 Ton (Bin Yüz Ton) Riviera Zeytinyağı ihalesi yaptı. İhaleyi 5 ayrı firma kazandı.

Riviera Zeytinyağları kısa süre sonra bu illerdeki MSB Tedarik Bölge Başkanlıklarına teslim edildi ve Kara Kuvvetleri Komutanlığının askeri birliklerine dağıtımı yapıldı.

Bazı birliklerde sağlık sorunları yaşanması ve yapılan ihbarlar neticesinde 2 ay önce 5 ilde kalan Riviera Zeytinyağlarından alınan örnekler Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının uzman laboratuvarlarına gönderildi.

TSK’YA ZEYTİN YAĞI DİYE HAYVAN KÜSPESİ YAĞI

Çıkan sonuç isyan ettirdi. Yaklaşık yarısı tüketilen ürünlerin Riviera Zeytinyağı vasfında değil hayvan küspesinde kullanılan yağ olduğu iddia edildi.

Sadece bir ilden alınan örnekler Riviera Zeytinyağı vasfında çıkarken 4 ilde kullanılmayan tüm ürünlere el konularak kullanılması engellendi.

ANALİZDE KÜSPE YAĞI ÇIKMASINA RAĞMEN SKANDAL RAPOR!

Diğer bir skandal ise bu 5 ildeki MSB Tedarik Bölge Başkanlıklarındaki birinci örnek analizlerinde küspe yağlarına “Riviera Zeytinyağı örneklerine olumlu” rapor verilmesinde yaşandı.

Milli Savunma Bakanlığı gerek 5 firma gerekse askeriyedeki kontrol birimlerindeki sorumlular hakkında acilen soruşturma başlattı.

Soruşturma sonucunda hazırlanacak raporlar yargıya intikal ettirilerek sorumluların hukuken hesap vermeleri sağlanacak

Askeriye At eti satıldığını 29 Mart 2017 tarihinde yazdım ve birçok medya kuruluşundan bazıları adımı vererek bazıları da vermeyerek kopyalayıp alarak yayınladılar.