Fabrikayı yık, konutu dik

Fabrikayı yık, konutu dik

İstanbul genişledikçe eskiden şehir dışında kalan sanayi tesisleri şehir içinde kaldı. Dev firmalar ellerindeki değerli arazileri değerlendirmek için fabrika arazilerini değerlendirmenin yollarını arıyor.

Habertürk’ten Erdem Aktürk’ün haberine göre İstanbul'daki yapı ve trafik yoğunluğuna çözüm için kent içine sıkışmış sanayi siteleri şehrin dışına taşınıyor. Şehrin merkezinde kalan bu arazilerin değeri de her geçen gün artıyor. Şehir merkezinde kalan fabrika ve atölyelerin şehir dışındaki daha geniş ve ferah alanlara taşınmasıyla birlikte, boşalan arazilerin üzerinde alışveriş merkezleri, rezidanslar, beş yıldızlı oteller ve iş merkezleri yükselmeye devam ediyor. TSKB Gayrimenkul Değerleme verilerine göre İstanbul'un tekstil ve sanayide önde gelen bölgelerinden Merter'de fabrika dönüşümleriyle birlikte yaklaşık 4 bin adet bağımsız bölümden oluşan markalı projeler hayata geçti.

FİYATLAR YÜZDE 50 ARTTI

Fabrikaların yerine gelen yeni yapılar bölgede metrekare fiyatlarını adeta uçuruyor. TSKB verilerine göre üretim tesislerinin yerine gelen markalı konutlar bölgenin değerini son 4 yılda değerini yüzde 50 artırdı. 2013 yılında 4-5 bin TL olan metrekare fiyatları bugün 6-8 bin TL mertebelerine ulaştı.

‘METREKARESİ 10 BİN TL’Yİ BULUR’

Tamek'in Merter'deki arazisinde proje geliştirecek Aşçıoğlu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu Merter'de dönüşüm tamamlandığında metrekare fiyatlarının 10 bin TL mertebelerine kadar çıkacağını öngörüyor.