Fleetcorp'a talipli çıktı!

Fleetcorp'a talipli çıktı!

Filo sektörünün önemli oyuncularından biri konumundayken, son bir haftadır gündemde olan batık Fleetcorp AŞ’ye talipli çıktı. Yabancı sermayeli SBK Holding, yaklaşık 1 milyar 400 milyon liralık borçla batan filo kiralama sektörünün önde gelen firmalarından Fleetcorp'a talip olduğu öğrenildi.

Geçen hafta filo kiralama sektörünün önde gelen firmalarından Fleetcorp'un faaliyetlerinin durdurulduğu duyuruldu. Elinde, rehinli durumda olan 14 bin aracı olan şirketin faaliyetlerini durdurma kararıyla hizmet alan çok sayıda kurum ve şahıs ortada kaldı. 

Bünyesinde, ilaç, turizm, enerji ve gıda sektöründe şirketlerin olduğu SBK Holding’in, Kuveytli işadamı Adnan El Bahar’ın şirketi Fleetcorp AŞ'ye talip olduğu öğrenildi. SBK Holding yöneticileri, Fleetcorp'un Etiler’deki merkez binasına giderek incelemelerde bulundu. SBK Holding yönetimi ise konu ile ilgili açıklama yapmadı.

ORTADA CENAZE DURUYOR

Alacaklı konumda olan bir kurum yetkilisi konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: “ Ortada bir cenaze var… Bu cenazenin ortadan kaldırılması gerekir. Fleetcorp'un sahipleri ortada yok. Şirketin merkez binası kapalı durumda… Onlarca çalışan da ortada kalmış durumda. Galericiler, merkez binasını basıyor.  Güvenlik görevlileri ile bu kişiler arasında tartışma yaşanıyor. Aldığımız bilgilere göre SBK Holdingi şirket ile yakından ilgileniyor. SBK Holding, daha önce de zor durumda olan, mali darboğaza giren şirketlere yatırım yapmıştı. Ve bu şirketlerin bugün işler hale geldiğini görüyoruz.  Bu yönlü bir senaryo hayata geçerse sorunlar da çözülmüş olur”.


26 BANKA VE FİNANS KURUMUNA BORÇLU

Hürriyet’in gündeme getirdiği habere göre göre Fleetcorp’un toplam 26 banka ve finans kuruluşuna, ayrıca çok büyük bir otomotiv şirketine geçen ayın Euro kurundan hesaplanmış 1 milyar 400 milyon TL borcu bulunuyor. Borçların tümü Euro. Bu borç kurun artmasıyla kısa sürede 1.5 milyar TL’yi geçmiş durumda.

Buna ek olarak Fleetcorp’un piyasaya 200 milyon TL’den fazla cari hesap borcu ve 150 milyon TL ödenmemiş KDV borcunun olduğu da belirtiliyor. Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ve diğer vergi borçlarının da yaklaşık 20 milyon TL civarında olduğu ifade ediliyor.

GALERİCİLER EYLEM YAPTI

Öte yandan, Fleetcorp AŞ’den satın aldıkları yüzlerce aracın devrini alamayan galericiler dün seslerini duyurmak için eylem yaptı.