Fox satışa çıktı! Peki yani sahibi kim olacak?

Fox satışa çıktı! Peki yani sahibi kim olacak?

Fox'un film ve televizyon bölümünün satışa çıkması ABD'de büyük bir rekabet yarattı. Verizon ve Comcast 21st Century Fox'a sahip olmak için yarışıyor.

Rupert Murdoch imparatorluğunun önemli parçalarından biri olan Fox’un film ve televizyon varlıklarının satılacak olması şirketlerin iştahını kabarttı.
Bloomberg’ün haberine göre; NBC’nin sahibi Comcast ve Universal Pictures hali hazırda Fox’un film şirketlerini satın almak için resmi temasa geçti.

Fox’un dağıtımını yaptığı filmler arasında şu sıra vizyonda olan Doğu Eskpresinde Cinayet de var.

DISNEY DE İLGİLENİYORDU

Satış haberinin duyulmasının ardından Fox’un hisseleri yüzde 5.2 yükseldi.  Disney’in daha önce Murdoch’ın SKY uydu platformunu almak için teklif verdiğini konuşuluyordu.

Öte yandan Comcast’in Fox’un film ve TV işleri dışında bölgesel spor kanallarına da teklif verebileceğini ifade ediliyor.

Netflix ve Youtube gibi platformların yükselişi ABD’nin en büyük kablolu TV platformu Comcast’i alternatif arayışına itmişti. 21st Century Fox eğer Comcast bünyesine katılırsa böylece 6 büyük Hollywood stüdyosu ve dizi-film alanında yılların tecrübesi de Comcast bünyesine geçmiş olacak.