Gıda devi halka arz oluyor!

Gıda devi halka arz oluyor!

27 yıllık gıda devi halka arz oluyor. Yatırımcıların borsada bayram edeceği konuşuluyor.

30 yıla yakın bir süredir gıda sektöründe faaliyet gösteren Golda Gıda San. ve Tic. A.Ş., halka arz olmak için KAP’a başvurdu.

businessman-touching-tip-bar-chart-1232-898.webp

Türkiye’de pek çok yatırımcı tarafından, bir yatırım aracı olarak tercih edilen halka arz hisseleri, özellikle son dönemlerde kazandırmaya devam ediyor.

close-up-five-rows-coins-1150-17749.webp

27 YILLIK GIDA DEVİ GOLDA GIDA'DAN KAP'A BAŞVURU

kamusonhaber'deki habere göre Borsa İstanbul’da halka arz olacak yeni şirketlerin sayısı da her geçen gün artıyor. Bu kapsamda 27 yıllık gıda devi Golda Gıda da halka arz olmaya hazırlanıyor.

Golda Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. şirketinin Konya Kağıt Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile imzaladığı halka arza aracılık ve finansal danışmanlık sözleşmesi kapsamında, anlaşmanın resmen yapıldığı bildirildi.

stock-market-chart-technology-blue-background-53876-124650.webp

Henüz başvuru sürecinde olan halka arz için şu an olmasa bile ilerleyen günlerde detaylar netlik kazanacak. Konya Kağıt Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KONKA) tarafından KAP’a yapılan bildiride şu ifadelere yer verildi:

“İştirakimiz Golda Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. paylarının halka arzı kapsamında olmak üzere, Golda Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş. (IS:GEDIK) arasında ‘halka arza aracılık ve finansal danışmanlık sözleşmesi’ imzalanmıştır.”

street-statistics-debt-loss-globe-1150-1721.jpg

GOLDA GIDA KİMDİR?

 

Bundan 27 yıl önce Karaman’ın Kazımkarabekir ilçesinde faaliyetlerine başlayan Golda Gıda, un, bakliyat, irmik, makarna fabrikaları ile hizmet vermeye devam ediyor.

Dev şirket tarafından faaliyete geçirilen projeler kapsamında ilerleyen süreçlerde 5000 personelin çalışacağı, yılda yaklaşık 100 milyon dolar ihracat hedefleyen, 24 gıda fabrikasından oluşacak 500 milyon dolarlık dev bir şirket olmayı hedefliyor ve bu hedefe koşmaya doludizgin devam ediyor.