'Hayaller 3 Milyon 900 bin işsiz… Gerçekler 6 Milyon 389 bin işsiz'

'Hayaller 3 Milyon 900 bin işsiz… Gerçekler 6 Milyon 389 bin işsiz'

Başbakan Binali Yıldırım, işsiz sayısının 3,5 milyon olduğunu söyledi. Ancak CHP'li Erdoğdu gerçek işsiz sayısının 6 Milyon 389 olduğunu belirterek "Binali bey harikalar ülkesinde" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “7 milyon işsiz var” sözlerine yanıt verdi.

Binali Yıldırım, “Toplam işsiz sayısı 3.5 milyon, doğru genç işsizlik sayısı yüksek bulunuyor. Toplam sayı içinde yüzde 20’yi buluyor. Şimdi gençler için bir istihdam seferberliğini ortaya koyuyoruz. Gençleri düşünseydin, avaz avaz 18 yaşa seçilmeye ‘Hayır’ diyeceğine ‘Evet’ derdin de o zaman gençler konusunda samimi olduğunu bu millet görürdü” dedi.

Yıldırım, “Hedefimiz işsizliği tek haneli rakamlara indirmek. İstihdam seferberliği gibi, genç işsizliği için de bir eylem planı hazırlıyoruz. Ay sonu tamamlanacak” ifadelerini kuıllandı.

CHP’Lİ ERDOĞDU’DAN YANIT GELDİ

Başbakan’a yanıt CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’dan geldi.

Erdoğdu sosyal medya hesabından şöyle dedi:

1- Binali Yıldırım 3 Milyon 900 bin resmi işsizi sayıyor. Ancak iş bulma umdunu yitirmiş 2 Milyon 489 Bin işsizi işsiz saymıyor…

2- Binali Bey bu rakamlara baksın… Binali bey harikalar ülkesinde… Hayaller 3 Milyon 900 bin işsiz… Gerçekler 6 Milyon 389 bin işsiz