Hazine nakit dengesinde ağustos ayında dev açık!

Hazine nakit dengesinde ağustos ayında dev açık!

Hazine Müsteşarlığı, ağustos ayı nakit gerçekleşmelerini açıkladı. Hazine nakit dengesi ağustosta 3.7 milyar TL açık verdi

Hazine Müsteşarlığı, ağustos ayına ilişkin nakit gerçekleşmelerini açıkladı. Hazine Müsteşarlığı'nın açıkladığı verilere göre, Hazine nakit dengesi ağustosta 3.7 milyar TL açık verdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2018 yılı Ağustos ayına ilişkin ’ Hazine Nakit Gerçekleşmeleri’ni açıkladı. Buna göre, Ağustos'ta Hazine’nin nakit gelirleri 75 milyar 494 milyon lira, nakit giderleri 79 milyar 714 milyon lira oldu.

Faiz dışı giderler 71 milyar 305 milyon lira, faiz giderleri ise 8 milyar 409 milyon lira olarak gerçekleşirken, faiz dışı denge de 4 milyar 184 milyon lira olarak gerçekleşti.

Nakit dengesi ise Ağustos ayında 3 milyar 720 milyon lira açık verdi.

HAZİNE NAKİT DENGESİ NEDİR?

Hazine nakit dengesi merkezi bütçenin bir parçası olan genel bütçenin nakit olarak tahsil edilmiş gelirleri ve özelleştirme fon gelirlerinin toplamıyla nakit olarak ödenmiş giderleri arasındaki farkı ifade eder.

Hazine nakit dengesi, bütçe nakit dengesinden farklıdır. Bütçe nakit dengesi merkezi bütçenin nakit dengesini ifade eder.