Eski Burdur valisi FETÖ'den gözaltına alındı

Eski Burdur valisi FETÖ'den gözaltına alındı

Darbe girişimi sonrası merkeze çekilen eski Burdur Valisi Hasan Kürklü, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında İstanbul'da gözaltına alındı.

Burdur Valiliği'nde 2014-2016 yılları arasında görev yaptıktan sonra geçen sene yayımlanan kararnameyle merkez valiliği görevine atanan Hasan Kürklü, İçişleri Bakanlığı'nın yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında 15 Eylül'de açığa alındı. 

Hasan Kürklü, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince bugün İstanbul'da gözaltına alındı. İstanbul'da oturan Kürklü, sorgusu için Antalya'ya getirilecek.

MERKEZ VALİLİĞİ GÖREVİ

İçişleri Bakanlığı binasında bulunan merkez valileri, maaşlarını almaya devam ediyorlar. Merkez valilerine eğer bir göerv verilmezse bir iş yükümlülükleri bulunmuyor. 

Geçmişte, merkeze alınan valilerin dava açıp yerlerine geri dönme hakları bulunuyordu. Ancak son düzenlemelerle bu ihtimal de ortadan kalktı. Düzenlemeye göre merkez valileri, atanmalarındaki usule göre, valilik kadro ve unvanlarını muhafaza etmek suretiyle merkezde görevlendirilebiliyor.