CHP sosyal demokrat gençler yetiştiriyor

CHP sosyal demokrat gençler yetiştiriyor

CHP Parti Okulu, 1-3 Aralık 2017 tarihleri arasında Türkiye’nin farklı illerinden ve CHP İsviçre Birliği’nden gelen 40 gence İstanbul Büyükada’da Sosyal Demokrat İdeoloji Eğitimi verdi. Gençlik Kış Kampı şeklinde düzenlenen eğitime ilgi oldukça yüksekti.

İstanbul Milletvekilleri Prof. Dr. Sencer Ayata, Onursal Adıgüzel, Selina Doğan ve Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı’nın eğitmen olarak katıldığı kampta “Sosyal Demokrat İdeoloji”, “Örgütlenme ve Dayanışma Anlayışı”, “Evrensel İnsan Hakları”, dersleri işlendi. Ayrıca atölye çalışmaları ile gençler “Sosyal Demokrat Pencereden Çalışma Hayatı, Emek ve Sendikalar”, “Basın Özgürlüğü”, “Dünyada İz Bırakan Devrimler”, “Kadın Erkek Eşitliği”, “Atatürk’ü Anlamak” konularını özümsediler. Eğitimi başarıyla tamamlayan gençlere katılım belgeleri verildi.

Kampın en ilgi çekici bölümlerinden birisi “Deneyim Konuşuyor” oturumuydu. “Sosyal Demokrat Pencereden Dünya ve Türkiye’deki Güncel Konular”ın tartışıldığı bölümde gençler Prof. Dr. Aytuğ Atıcı ile ülke ve dünya gündemini yorumladılar.

Eğitim dışı zamanlarda gençlere liderlik oyunları oynatıldı ve çeşitli sosyal etkinlikler gerçekleştirildi.

Parti İçi Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı ve Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı Sosyal Demokrat İdeoloji Eğitimi Yaz ve Kış Kampları’na yoğun bir başvuru olmasından ve katılımcılardan yüksek verim alınmasından memnuniyet duyduklarını belirtti. 

Atıcı, diğer yandan Gençlik Akran Eğitimlerinin, Türkiye’nin dört bir yanında devam ettiğini, CHP üyesi ve gönüllüsü gençlerin Parti Okulu eğitimlerine il-ilçe örgütlerinden ya da Parti Okulu sosyal medya hesaplarından doğrudan başvurabileceğini iletti. 

Ülkenin ve dünyanın bugününü yorumlayan ve geleceğe yön vermeyi amaçlayan gençlerin bilgi birikimlerine katkıda bulunurken, yoldaşlık kültürünün de geliştirilmesini hedeflediklerini belirten Atıcı, CHP’nin tüm genç üye ve gönüllülerini CHP Parti Okulu eğitimlerine davet etti.

Parti Okulu’nda geleceğin CHP kadrolarının sosyal demokrat ideolojiyle yoğrularak yetiştirildiğini kaydeden Aytuğ Atıcı umutlarının her gün yeni filizler verdiğini söyledi.