Kamu bankalarının dolar satışı Meclis'te

Kamu bankalarının dolar satışı Meclis'te

İYİ Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, YSK’nın İstanbul kararının ardından TL’deki değer kaybını engellemek için kamu bankalarının yüklü miktarda doları elinden çıkardığı iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

İYİ Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın cevaplaması amacıyla TBMM’ye bir soru önergesi sundu.

TBMM’ye sunulan önergede YSK’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine ilişkin iptal ve yenileme kararı almasının ardından Merkez Bankası’nın, kamu bankaları aracılığıyla yüklü miktarda döviz sattığı iddiaları yer aldı.

Yeniçağ gazetesinde yer alan habere göre, Çokal’ın "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yinelenmesinin ekonomimize verdiği zararlar" hakkında verdiği önergede şu sorular yer alıyor:

İstanbul seçimlerinin yenilenmesi kararı alındıktan sonra Merkez Bankası, kamu bankaları aracılığıyla piyasada gerçekleştirdiği dolar satışı ne kadardır?

Seçim döneminde seçim yenileme kararının piyasalar üzerinde oluşturabileceği karşılaşılması muhtemel olan olumsuz etkileri önleyebilme açısından ekonomik politikalarınız var mı? Var ise bu politikaları piyasayı rahatlatmak adına açıklama yapmak için hangi durumun oluşmasını beklemektesiniz?

10.04.2019 Tarihinde açıklamış olduğunuz Yeni Ekonomi Programı kapsamında “Yapısal Dönüşüm Adımları” paketinin piyasalara etkilerinin olumlu ve olumsuz yönleri nelerdir? Bu konuda olumlu yönde ivme görülmüş müdür? Eğer görülmüşse bu veriler nelerdir?

SOSYAL MEDYA HESABINDAN PAYLAŞTI

İYİ Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, TBMM'ye sunduğu soru önergesini Twitter'dan paylaştı. Çokal,paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

İstanbul seçimlerinin yenilenmesi ülkemizde yaşanan mali sıkıntılara bir yenisini daha eklemiştir. Merkez Bankasının ve Hazine ve Maliye Bakanının seçimlerden itibaren atmış oldukları adımlarla ilgili bir soru önergesi verdim.