Kimse beklemiyordu! Ünlü araç devi iflas etti! Satış için dört markayla görüşülüyor

Kimse beklemiyordu! Ünlü araç devi iflas etti! Satış için dört markayla görüşülüyor

Yerli ve milli otomobilimiz TOGG'un en büyük rakibi olarak gösterilen ünlü araç devi iflas bayrağını çekti. Satış için dört markayla görüşmeler başladı.

Elektrikli araç üretiminin önde gelen marka isimlerinden olan Fisker, batmanın eşiğine gelmiş durumda. Şirket sahipleri devreye girecek bir ismi bekliyor. Fisker’in dört otomobil üreticisiyle görüşmelerde bulunduğu açıklandı. Şirketin hisseleri yükselebilir ancak bunun için alınmış net bir karar bulunmuyor. Fisker’in son raporlarına göre, onu kurtarmaya yönelik alıcıları olabileceği belirtiliyor.

pp.webp

DÖRT MARKAYLA GÖRÜŞMELER BAŞLADI

Karar'da yer alan habere göre; Bir toplantıda CEO Henrik Fisker, geçtiğimiz günlerde otomobil üreticileriyle görüşmeler yaptıklarını belirtti. Ayrıca diğer teklifleri de değerlendireceklerini açıkladı. Fisker’in hisselerini ayakta tutmak için yatırımcılara büyük ölçüde ihtiyaç duyduğu biliniyor. Ancak henüz kesinleşmiş bir anlaşmanın yapılmadığı ve net bir şey söylemek için erken olduğu belirtiliyor.

Fisker’in şirketi korumak için acele etmesi gerekiyor, anlaşma yapması için kalan sürenin 30 gün olduğu ve sürenin çoktan işlemeye başladığı açıklandı. Ancak otomobil üreticilerinin adının açıklanmadığı ve olası bir anlaşmaya henüz varılmadığı açıklandı.