Cumhuriyet'i yıkıp hilafeti kuracaklarmış

Cumhuriyet'i yıkıp hilafeti kuracaklarmış

Cumhuriyet'e saldırısının arkasında durdu; Hilafetin yeniden kurulacağına dair imanımız ve güvenimiz tamdır

Barış CAN / YURT

HİLAFETİN YENİDEN KURULUCAĞINA DAİR İMANIMIZ TAMDIR

Cumhuriyet ve demokrasi düşmanı Abdullah İmamıoğlu  YURT Gazetesi'nden Barış Can'ın haberinden sonra 'Cumhuriyet'e haince saldırdı!' haberinden sonra bir açıklama daha yaptı. Daha önce Cumhuriyet ile ilgili yaptığı açıklamaların arkasında olduğunu belirten İmamoğlu saldırısını arttırarak devam ettirdi. İmamoğlu "Cumhuriyet ile ilgili ifade ettiğim izahatların tamamı gerçektir, zira Batılı devletlerin önce Osmanlı Hilâfet Devleti’ni kirli desise ve hileler ile yıkmaları ve kurulan Cumhuriyet’i tanımaları herkese malum olan gerçeklerdir. Müslümanlar için İslâmi şiar ve değer olan Hilâfet’in yeniden kurulacağına dair iman ve güvenimiz de tamdır" dedi

GERÇEK İSMİ OLMADIĞINI KABUL ETTİ

İsminin gerçek ismi olmadığını kabul eden İmamoğlu "Öncelikle, Yurt Gazetesi’nin kimlik bilgilerim üzerinden hakkımda algı oluşturma çabasını kasıtlı buluyorum. Benim açık kimlik bilgilerim bellidir ve Abdullah İmamoğlu ismi ile kamuoyunda tanınır bilinir olmamın sebebi de bellidir." dedi. 

Kamuoyuna kendisini Abdullah İmamoğlu'nun gerçek ismi Zekeriyya Ceran olan şahıs Cumhuriyet'e saldırmaya devam ederken Cumhuriyet yıllarında idam cezasına çarptırılan Şeyh Said ve İskilipli Atıf'ın  sırf İslâm’a olan bağlılıklarından dolayı idam edildiğini iddia etti.

LAİKLİĞİ SAVUNANLARA DİL UZATTI

Laikliği savunanlara da dil uzatan İmamoğlu "laik zihniyetin devamı olanlar aynı şekilde bugün Müslüman hocalara ve âlimlere saldırmaya ve onları itibarsızlaştırarak hedef göstermeye devam ediyor." iddiasında bulundu.

İmamoğlu açıklamasını şu şekilde tamamladı:

Unutulmamalıdır ki izzet ve şeref ancak ve ancak Allah katındadır. Bize düşen ise sadece hakkı, hiçbir zalim sulta karşısında gizlemeden açıkça söylemektir. Allah dinine yardım edenlerin yar ve yardımcısıdır.

İlahiyatçı - Yazar Abdullah İmamoğlu

Açıklamasının tamamı şu şekilde: