Kritik ekonomi zirvesi sona erdi

Kritik ekonomi zirvesi sona erdi

Başkanlığını Erdoğan'ın yaptığı ekonomi zirvesi TCMB Başkanı Çetinkaya, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Maliye Bakanı Naci Ağbal katıldı. Toplantı sonrası herhangi bir açıklama yapılmadı.

Ekonomi yönetimi Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın da katılımıyla Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenen Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sona erdi.

Toplantı sonrası herhangi bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın bugün düzenlediği basın toplantısında, Erdoğan başkanlığındaki toplantıda, "faiz meselesi, enflasyon, cari açık gibi konuların etraflıca" ele alınacağını ifade etmişti.

Credit Agricole kıdemli EM stratejisti Guillaume Tresca da "Ara toplantıda faiz artırımı beklemem" diyerek, "Bunu yapmak gibi bir alışkanlıkları yok ve Haziran'da seçimler var. Bu kötü bir sinyal olur. TCMB'nin kararı TL'nin hareketine bağlı olacaktır, reaksiyonlarının TL'nin hareketlerine oldukça duyarlı olduğunu biliyoruz. TCMB'nin 7 Haziran toplantısına kadar bekleyeceğini düşünüyorum" dedi. Tresca, toplantıdan çıkabilecek adımları, "Faiz artırımı değil ama enflasyonu frenleyecek önlemler, makro ihtiyatı tedbirlerde sıkılaşma, belki para politikası çerçevesinde sadeleşme" olarak sıraladı.