Muharrem İnce'den bomba 'Erdoğan ve Zarrab' açıklaması

Muharrem İnce'den bomba 'Erdoğan ve Zarrab' açıklaması

Muharrem İnce "Tayyip Erdoğan’ın hayırsever dediği, Bakanlar Kurulu kararıyla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yaptığı, Türkiye’de hapisten kurtardığı, kendisi için ABD’ye iki kez nota verdiği Reza itirafçı oldu." dedi

CHP Yalova milletvekili Muharrem İnce, İran asıllı Türkiye vatandaşı Reza Zarrab'ın ABD'de yargılandığı dava ile ilgili twitter'dan açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hatırlatmada bulundu. Erdoğan'ın Zarrab için 'ülkeye katkısı olan, hayır işlerine giren' tanımlamasını paylaştı.

"Tayyip Erdoğan’ın hayırsever dediği, Bakanlar Kurulu kararıyla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yaptığı, Türkiye’de hapisten kurtardığı, kendisi için ABD’ye iki kez nota verdiği Reza itirafçı oldu." diyen İnce şöyle devam etti:

ABD’deki davaya kumpas diyenler, ücretini ödediğiniz ABD’li avukat sizin sahip çıktığınız Genel Müdür Süleyman Aslan’ı rüşvet almaklar suçluyor, vatandaşlık verdiğiniz, ilişkiye girdiğiniz Reza itirafçı oluyor siz hala kumpas diyorsunuz.

TÜRK BAYRAĞI ÖNÜNDE KAHRAMAN EDASIYLA TELEVİZYONA ÇIKARDINIZ

Belge açıklanırsa sahte, tape çıkarsa montaj, dava açılırsa kumpas, gerçeği dillendiren olursa hain diyerek gerçekleri kapatamazsınız.

Bakanları ve mahdumlarını kurtarmak için Reza’yı serbest bıraktınız yetmedi yandaş kanalınızda Türk Bayrağı önünde cari açığın yüzde 15’ini kapatan kahraman edasıyla televizyona çıkardınız.

ÜLKEMİZE NE FAYDA SAĞLADI?

Soruyorum, Reza ile birlikte yaptığınız iş ve işlemlerden, çevirdiğiniz dümenlerden milletimize, ülkemize ne fayda sağladınız?

Bu dava bizim milli davamız olamaz. Reza ile bu dümenleri çevirirken, millete sordunuz mu, Meclise bilgi verdiniz mi, ambargoyu o zaman sorguladınız mı?

'FATURAYI ÖDEMESİNİ DE BİLMELİSİNİZ'

Kolunuza saati takmasını, kutunuza parayı koymasını biliyorsunuz, faturayı ödemesini de bilmelisiniz.

İnce CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, CHP Grup Toplantısı'nda açıkladığı belgelere sahte diyenlere  "Reza’nın peçeteye yazıp imzaladığı kâğıdı belge olarak kabul edip banka dekontuna sahte diyorsunuz. Açıklanmayan belgeyi sahte ilan edecek kadar üstün yeteneklere sahipsiniz." dedi.

İnce açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

İnkâr ederek, belgeyi ve belge açıklayanı itibarsızlaştırma gayreti içine girerek SUUDİ ARABİSTAN, KATAR, MALTA ve MAN ADASI ilişkilerinizi, paralarınızı, para transferlerinizi, vergi ödememek için yaptığınız işlemleri, gemiciklerinizi, şirketlerinizi aklayamazsınız!

Belgelerden anlaşılıyor ki Rıza Sarraf ve ilişki kurduğu kişiler 2005 yılından bu yana takip edilmiş, dinlenmiş. Türkiye, sadece FETÖ’ye teslim edilmemiş, bir başka ülkenin operasyon ülkesi haline getirilmiş.