Moody's Türkiye'nin notunu açıkladı

Moody's Türkiye'nin notunu açıkladı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Türkiye'nin notunu değiştirmedi, yatırım yapılabilir seviyede kaldı.

 Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, resmi internet sitesinden yayınladığı açıklamada, Türkiye’nin kredi notu ve görünümünde herhangi bir güncelleme yapmadı.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Türkiye’nin “Baa3” ile “yatırım yapılabilir” seviyedeki kredi notunu negatif izlemeye alan uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye'nin kredi notu ve görünümünü güncellemediğini duyurdu.
90 GÜN YETERLİ BİR SÜRE
Kapital FX Araştırma Uzmanı Enver Erkan: Tahminlerimize paralel olarak Moody's not değerlendirmesini pas geçti. Notumuzu incelemeye almalarını takip eden günlerde yaptıkları telekonferansta değerlendirme için 90 günlük bir sure öngörmüşlerdi. Bugüne kadar olan sure zarfında Türk ekonomi kurmaylarının da Moody's yetkilileri ile yaptıkları görüşmelerin olumlu geçtiğini biliyoruz. 5 Ağustos, Türkiye'deki darbe girişiminden çok önce belirlenmiş bir tarihti ve takvimde belirtilen tarihler sadece olası tarihlerdir. Yani reyting kuruluşları takvimde yer alan tarihlerde açıklama yapmamayı tercih edebilir veya takvim dışı açıklama da yapabilirler.
Darbe girişiminin iktisadi büyüme tarafında büyük bir etkisinin olmasını beklemiyoruz. Bize göre Türkiye'nin ekonomik göstergeleri üzerinde de önemli bir etkisi olmayacaktır. Bu sure içinde dış ilişkilerdeki normalleşmeler de risk primi açısından olumlu olacaktır. 90 gün Türkiye'nin ekonomik hikayesinin iyi analiz edilebilmesi için yeterli bir sure, bu sure içinde ekonomi yönetimimiz de üzerine düşeni yapacaktır. Reyting kuruluşlarının söylemlerinden bağımsız olarak: Türkiye'nin kendini “yatırım yapılabilir” ülke olarak benimsetmesi esas olandır.
Bir sonraki Moody's değerlendirmesi 2 Aralık'ta. Bu tarihe kalmadan Ekim gibi not değerlendirmelerini yayınlamalarını da bekleyebiliriz. Bizim beklentimiz çok büyük olumsuzluklar yaşamazsak Moody's nezdindeki notumuzu kaybetmeyeceğimiz yönünde. 19 Ağustos'ta Fitch'in de not indirmesini beklemiyoruz.