Onlarca tesisi bulunan dev kimya şirketi iflasın eşiğinde

Onlarca tesisi bulunan dev kimya şirketi iflasın eşiğinde

Dünyada artan enflasyon ve yaşanan ekonomik kriz nedeniyle maliyetlerini karşılayamayan şirketler bir bir iflas yolunu tutuyor. Son olarak dev kimya şirketi de iflasın pençesine düştü.

Almanya'da bugün açıklanan verilere göre enflasyon yükselişe geçti. Ülkedeki ekonomik sıkıntılar ve sürekli değişen kur nedeniyle şirketler teker teker iflas ediyor.

sudarshan-chemicals-shares-surge-after-heubach-gmbh-files-for-bankruptcy.jpg

Almanya'da iflas dalgası her gün yeni bir şirketin daha bu kervana katılmasına neden oluyor. Son aylarda artış gösteren iflas haberleri ve konkordato taleplerine bir yenisi eklendi.

heubach-meldet-insolvenz-an.jpg

HEUBACH COLORANTS GERMANY İFLAS BAŞVURUSU YAPTI

Kimya şirketi Heubach Colorants Germany GmbH'nin Almanya'daki iştiraki iflas başvurusunda bulundu.

Wirtschaftswoche” dergisinin aktardığına göre, Heubach Grubu'nun yeniden yapılandırma görüşmeleri başarısızlıkla sonuçlandı ve bir iflas yöneticisi görevi devraldı.

heubach-erweitert-produktionskapazitaeten-fuer-anorganische-farbpigmente.jpg

YÜZLERCE KİŞİ İŞSİZ KALABİLİR

Alman dergisine göre şirket, kaplama, plastik, matbaa mürekkebi ve yapı malzemeleri sektörlerinde kullanılmak üzere pigment üretiyor ve Frankfurt am Main'de yaklaşık 900 kişiyi istihdam ediyordu. Heubach Grubu, toplam 19 tesisiyle dünyanın önde gelen pigment üreticilerinden biri olarak biliniyor.

heubach.jpg

Braunschweig Bölge Mahkemesi, White&Case hukuk firmasından Andreas Kleinschmidt’i geçici iflas yöneticisi olarak atadı. Kleinschmidt, şimdi genel bir bakış açısı kazanmak ve “ticari faaliyetlerin devam etmesini sağlamak için elinden gelen her şeyi yapmak” istediğini belirtti.

34448165-farbtoepfe-2rasgjyzccec.jpg

Alman haber dergisi Wirtschaftswoche'ye göre, grubun Almanya'daki diğer şirketlerinin de iflas başvurusunda bulunması muhtemel.

Ana şirket Heubach GmbH, Pazartesi günü Aşağı Saksonya'nın Goslar bölgesinde yaklaşık 270 çalışanı etkileyecek bir iflas başvurusunda bulunmuştu.