Özdemir: Eğer yollar yapılmazsa 3. havalimanı İstanbul'un başına bela olacak

Özdemir: Eğer yollar yapılmazsa 3. havalimanı İstanbul'un başına bela olacak

İstanbul'da su kaynakları ve orman alanlarını yok eden 3. Köprü ve 3. Havalimanı gibi projelerde yer alan Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 3. Havalimanı'nın yapıldığı Karadeniz sahiline bir de konteyner limanı yapacaklarını açıkladı.

Forum İstanbul 2016'da konuşan Özdemir yaptığı açıklamada, "Kargo işletmeciliğimizde, akaryakıtın tüketimiyle ilgili kesinlikle Karadeniz sahilinde bir liman yapma ihtiyacımız olduğu gözükmektedir. Bu çalışmalarımız hızla devam ediyor. Çok büyük olmasa da küçük bir konteyner koymayı hedeflemiş durumdayız. Orada limana uygun arazi bulduk. Çalışmalarımızı yapıyoruz. Bir mendirek ile rıhtım ile ortasını tarayarak konteyner gemilerinin yanaşacağı bir liman haline getireceğiz. Oraya yaklaşan akaryakıt temini yapacak gemilerin 60 bin tondan aşağıda olmaması gerekiyor" diye konuştu.
"3. HAVALİMANI İSTANBUL'UN BAŞINA BELA OLACAK"
Öte yandan 3. havalimanı ile ilgili ulaşım altyapı yatırımlarının yapılmadığını belirten Özdemir, "Eğer yeterli metro ve demiryolu yapılmazsa 3. Havalimanı açıldığında İstanbul'un başına bela bir yatırım olacak" dedi.Liman ve havalimanını yapıp entegre sistem tamamlanmazsa yapılan yatırımların hepsinin boşa çıkacağını vurgulayan Özdemir,  "Havalimanı'na gelen yolcuları taşıyacak karayolu, demiryolu, metro 2 yıl önce söylememize rağmen ihalelerini bile yapmaya muvaffak olamadık. Bunları yapmazsak limanlarımız, havalimanlarımızın hepsi açıldığında İstanbul'un başına bela olacak yatırımlar haline gelecek" dedi.
Özdemir 'şikayetlerine' şöyle devam etti:
"İskenderun Limanını almışız. Biz Gaziantep-Şanlıurfa otoyolunu yaptık. Hizmete açılalı 10 yıl oldu. Ana hedef Şanlıurfa'da biten yolu Habur Sınır Kapısına ulaştırmaktı. Bir taraftan da İran'a bağlamaktı. Proje var ama bir türlü yapılamadı. Ayrıca bu yapılan yolların çoğu demiryolları hariç yap-işlet-devret ile yapılan yatırımlar. Cizre'de olaylar yaşandı. Çimento fabrikalarım var, Irak'ta şantiyelerim var, çimentoyu 2 ay yollayamadım. Bu otoyollar yapılsaydı bu aksilikler olmayacaktı. Tek yol var Cizre'nin ortasından geçiyor, zaten olaylar orda meydana geldi. Şimdi bunları yapmazsak limanlarımız, havalimanlarımızın hepsi açıldığında İstanbul'un başına bela olacak yatırımlar haline gelecek."