Patronların asgari ücret oyunu: Bin 300 lirayı vermemek için...

Patronların asgari ücret oyunu: Bin 300 lirayı vermemek için...

Patronların asgari ücreti ödememek için uyguladığı yöntem ortaya çıktı. Asgari ücretin bin 300 liraya çıkmasından sonra, bazı işverenlerin bin 300 lirayı işçinin kartına yatırdığı, kartı kendisinin aldığı, çalışanın kartıyla bin 300 lirayı çekip 300 lirayı kendi cebine koyduğu, bin lirayı çalışana verdiği ortaya çıktı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "Etkin Rehberlik ve Denetim Yoluyla Kayıtlı İstihdamın Teşviki Projesi" kapsamında organize edilen Medya Profesyonelleri ve Dizi Yapımcıları- Senaristleri Bilgilendirme Toplantısı’na katıldı. Taksim’de bir otelde gerçekleşen toplantıya dizi yapımcıları, senaristler ve medya sektöründen yöneticiler ile sektör temsilcileri hazır bulunduğu toplantıda bir konuşma yapan Bakan Soylu, sektör çalışanlarına ve istihdam imkanlarına ilişkin değerlendirme yaptı.
Süleyman Soylu, asgari ücretin bin 300 liraya yükseltilmesinin ardından yaşanan ilginç bir olayı salondakilerle paylaştı.
Soylu, "Çok farklı bir durum, bazen kaotik ve bazen de çok dramatik olaylarla karşılaşıyoruz. Her bir konunun kendi içinde bir ehemmiyeti var. Örneğin bize ’Alo 170’ten gelen çok ciddi ihbarlar var. Onun dışında bizim denetlemeci arkadaşlarımızın yakaladıkları var. Asgari ücret bin liradan, bin 300 liraya çıkıyor. İşveren bin 300 lirayı işçinin kartına yatırıyor, kartı kendisi alıyor. Çalışanın kartıyla bin 300 lirayı çekip 300 lirayı kendi cebine koyuyor, bin lirayı çalışana veriyor. Bu, Türkiye’de bir çok yerde müfettişlerimiz tarafından yakalanan ve böyle bir şey olabilir mi diye düşünebileceğimiz, bizatihi bize iletilen olaylar var. Bu ve benzeri birçok olayla karşı karşıyayız" dedi.