CHP’den iktidara işsizlik çözüm önerisi: OHAL’den kurtulmalıyız!

CHP’den iktidara işsizlik çözüm önerisi: OHAL’den kurtulmalıyız!

CHP’li Akkaya; “AKP işsizlik sorununu çözmek istiyorsa, önce demokratik hukuk devletini yeniden inşa etmek için OHAL’den kurtulmak zorundadır.”

CHP İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya; TBMM Genel Kurul’unda yaptığı konuşmada; OHAL’de gece yarısı operasyonlarıyla çıkarılan KHK’ların sayıları artırılarak, demokrasi, insan hakları ve adalet yok sayılarak işsizliğin çözülemeyeceğini ifade etti.

“EVDEN ÇIKIP İŞE GİTMEK LÜKS HALE GELDİ”

Ülkemizin en önemli sorunlarından birinin işsizlik olduğunu belirten Akkaya; artık sabahleyin evden çıkarak işe gitmenin vatandaşlarımız için lüks hale geldiğini söyledi.

Daha geçenlerde Meclis’in önünde aç, işsiz olduğu için cinnet geçirererek kendini yakan ve yine İzmir İŞKUR önünde soyunarak “Açım aç!” Diyerek bağıran işçiyi anımsatan Akkaya; gün be gün insanların işsizlik ve yoksulluk nedeniyle çaresizliklerinin arttığını bu eylemlere bakarak görmemiz gerektiğini söyledi. Akkaya işsizlik konusuyla ilgili İktidarın söylemlerine şu şekilde karşılık verdi:

“Bakmayın siz; “işsizlik düştü, büyüdük” laflarına. Rakam oyunlarıyla vatandaşın karnı doymuyor. Prim teşvikleriyle, “bir senden bir benden” uygulamalarıyla işsizliğin azalmayacağını 16 senedir öğrenemeyen bir iktidar var. İşsizliği azaltmanın yolları elbette var; bunu uygulamak için “rantiyeden” yana değil “halktan” yana politikalar uygulanmalıdır.
 Bize bacası tüten fabrikalar lazım. Çırak, stajyer ve kursiyerlerin sayıları ile istihdamı arttırdık yalanlarından vazgeçilmesi lazım. Her şeyden önce bu ülkede hak, hukuk, adalet olması lazım ve herkesin, her kişinin adalete inanması, güvenmesi lazım. AKP iktidarı ne yazık ki ülkenin dibine dinamit koydu; adaleti ortadan kaldırdı.”

“GEÇ GELEN ADALET, ADALET DEĞİLDİR”

KHK’ler ile 140 bin insanın savunma hakları ellerinden alınarak kamudan ihraç edildiğine değinen Akkaya; AKP’ye yakın olanların sorunları kısa sürede çözülürken; kimsesi olmayanların ise hala bir sonuç beklediğini ifade etti.

Akkaya konuşmasında adaletin önemine şu şekilde vurgu yaptı:

“Anayasa Mahkemesi geçtiğimiz gün bir karar verdi. AKP sözcüleri kararı beğenmediler; talimat gibi açıklamalar yaptılar; mahkemeler birbirine düştü; hasım gibi davranmaya başladılar. Bu ülkede adalet var demek; suya yazı yazılmasından öte bir şey ifade etmez. İşte bu durum mülkiyet ve yatırımlarda eksi güven oluşturur.”

“İŞSİZLİK SORUNU OHAL’DE ÇÖZÜLEMEZ”

Akkaya; AKP iktidarı döneminde kamuya yeni yatırımlar yapılmadığı için, özel sektörün de yatırımları askıya aldığını söyleyerek; “OHAL’de ülkede hak, hukuk, adalet yok sayılıyor; demokrasi her gün geriye giderken, insan hakları ihlalleri sürekli artıyor. AKP hükümeti işsizlik sorununu çözmek istiyorsa, önce demokratik hukuk devletini yeniden inşa etmek için OHAL’den kurtulmak zorundadır. Olağan Üstü Hal’in Olağan Hal’e getirilmek istenmesi kabul edilemez. OHAL demokrasiye ve cumhuriyete yönelik bir operasyondur. CHP olarak bu operasyona yönelik mücadelemizi sürdüreceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.