Reklam SMS'lerine düzenleme

Reklam SMS'lerine düzenleme

Ticaret Bakanlığının Ticari İletişim ve Ticari Elektronik Mesajlar İle ilgili Yönetmelikte Farklık Yapılmasına Değin Yönetmeliği 1 Eylül 2020'den geçerli olmak üzere yürülüğe girdi. 

Buna göre, ticari elektronik mesaj göndermek isteyen gerçek ve tüzel kişiler Ticari Elektronik Mesaj İdare Sistemi'ne (İYS) kaydolacak. Mevzubahis sistem üzerinde onayı bulunmayan alıcılara ticari elektronik mesaj gönderilemeyecek.

İYS üzerinden alınmayan onaylarda, onayın alındığına ait kanıt yükümlülüğü hizmet sağlayıcıya ait olacak. İYS üzerinden alınmayan onaylar, hizmet sağlayıcı tarafından 3 iş günü içinde İYS'ye kaydedilecek. İYS'ye kaydedilmeyen onaylar geçersiz kabul edilecek.

Sesli arama muhtevanında, tacirler için ticaret unvanına, esnaf için ise isimi ve soyadına yer verilecek. Hizmet sağlayıcı, bunlara ek olarak marka veya işletme isimi gibi kendisini tanıtan diğer bilgilere yer verebilecek. Bu tertip etme, yönetmeliğin yayımlandığı tarihten itibaren geçerli olacak.

Hizmet sağlayıcı, kendisine mesajlan ret bildirimlerini 3 iş günü içinde İYS'ye bildirecek. Alıcı reddetme hakkını İYS üzerinden de kullanabilecek.

Yakıntı müracaatları, evvela İYS üzerinden ön incelemeye tabi tutulacak.