Taksilere yeni yazılım

Taksilere yeni yazılım

Taksiler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, katıldığı bir radyo programında “ekonomik anlamda müsait olunursa yerli ve milli bir yazılımı Taksiciler Esnaf Odası da yapacak” dedi.

Cezayir Doğan’ın sunduğu “Bilirkişi” programına katılan Taksiler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, “Taksi teknolojiyle buluşmalı, yolcu taksi aramamalı, taksici de yolcu aramamalı. Korsanın da ortadan kalkması için acil bir teknoloji sistemine geçmemiz lazım. İTaksi var İBB’ye ait, milli ve yerli yatırımcılar, yazılımcılar var” dedi.

'KORSAN TAŞIMACILIK KALMAYACAK'
Geçtiğimiz günlerde düzenlenen "Taksi İşletim Yönetimi İyileştirme Toplantısı" na dair bilgiler de paylaşan Aksu, “Taksiciler Esnaf Odası’nın, Emniyet Genel Müdürlüğümüzün, Ulaştırma Bakanlığımızın ve bütün paydaşların içinde bulunduğu bir çalıştay yaptık. Ulaşım sektörüne en kısa zamanda çok iyi bir katkıda bulunacağız. Hem korsan taşımacılık kalmayacak hem de teknolojik anlamda rahat ve konforlu ulaşıma hizmet verecek” ifadelerini kullandı.

TAKSİLERE YENİ YAZILIM
Yazılım konusunda tekelleşme olmamasını gerektiğini vurgulayan Aksu, bu projeleri bizim yapmamız lazım fakat şu an ekonomik durumumuz malum müsait değil bu yüzden bizim de içinde bulunduğumuz, standartlarını bizim belirleyeceğimiz şartlarda bir yazılıma ihtiyaç var. Bunu belediye de yapabilir ki zaten yapıyor. Özel ve yerli milli firmalar da yapabilir. Bunun içeriği ve özellikleri çok önemli bunu bizim belirmemiz lazım. Ekonomik anlamda müsait olunursa bu işi tabii ki İstanbul Taksiciler Esnaf Odası da yapacak" diye sözlerine ekledi.