Taşeron işçileri yeni düzenlemelerde neler bekliyor?

Taşeron işçileri yeni düzenlemelerde neler bekliyor?

Taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi ile ilgili konuşan CHP’li Fethi Gürer, “Yapılması gereken, belediyelerin norm kadrosunda düzenleme yapıp memur olanlar memur kadrosuna, işçi olanlar işçi kadrosuna alınsaydı istenen gerçekleşmiş olurdu. Yalnızca tanım değiştirilip, kamuoyundaki o yoğun baskının bir süre ötelenmesi sağlanıyor” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Fethi Gürer, taşeron işçiye kadro düzenlemesine ilişkin Zafer Arapkirli ile Seyr-i Sabah'a değerlendirmelerde bulundu:

"Taşeron işçilerle ilgili düzenleme yapılacak olması önemli. Yalnız bu taşeron platformunun yayınladığı talepleri karşılayan bir düzenleme değil. Oradaki talep, memur olanlar memur kadrosuna, işçi olanlar işçi kadrosuna geçsin, ücretlerde de eşit bir düzenleme yapılsın. Burada böyle bir düzenleme yok."

Bu düzenlemenin kısa süre sonra uygulamalarda sıkıntılar yaratabileceğinin altını çizen CHP'li Gürer, "Şimdi taşeron işçileri aldıkları yer belediye kadrosu değil. Bir belediyenin şirketine alınacaklar. Kısmen daha güvenceli ama o şirketler yapısal olarak yaşadığı sorunlarla yarını belli olmayan yerler. Geçmişte de çok belediye şirketi vardı, çoğu kapandı" diye konuştu.

Gürer, şöyle devam etti: "Yapılması gereken, belediyelerin norm kadrosunda düzenleme yapıp memur olanlar memur kadrosuna, işçi olanlar işçi kadrosuna alınsaydı istenen gerçekleşmiş olurdu. Yalnızca tanım değiştirilip, kamuoyundaki o yoğun baskının bir süre ötelenmesi sağlanıyor.