TBMM’nin yarım milyonluk çöp ihalesi

TBMM’nin yarım milyonluk çöp ihalesi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) son dört ihalesi ile toplam 666 bin TL’lik çöp poşeti satın aldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) yeni yasama yılında 550 olan milletvekili sayısı 600 yükseldi.  Elli vekilin katılımı ile artık daha da kalabalık hale geldi. Yasama yılına ara verildiği dönemde mecliste hummalı bir çalışama yapıldı.

Bu çalışmaların ardından meclisin bazı ihtiyaçları için ihaleler açıldı. Bu ihaleler içerisinde ne dikkat çekenlerden biri de ‘jumbo boy çöp poşeti’ oldu. Her yıl çöp poşeti alan meclis bu yıl daha fazla çöp çıkacağı öngörüsü ile bir önceki yıla oranla adet olarak daha çok çöp poşeti siparişi verdi. Meclis son dört ihale ile toplam 666 bin TL'lik çöp poşeti satın aldı.

64 ARAÇ İÇİN ÖDENEK YETMEDİ

Yeni döneme hazırlanan meclis birçok alanda ihaleler açmaya devam ediyor. Yeni yasama yılına hazırlanacak olan mecliste tavan ve sundurmalar yenileniyor, ziyaretçi tuvaletleri elden geçiriliyor. Kulis bahçeleri tazeleniyor.
Bu ihalelerin sonuçları henüz belli değil ancak meclis 220 bin TL'lik havlu kağıtlarını iki ayrı şirketten temin etti. Öte yandan 64 adet sürücüsüz araç kiralamak için ihaleye çıkıldı. Ancak ihaleye verilen tekliflerin ayrılan ödeneğin üstünde olması nedeniyle iptal edildi.