Tüketicinin cebinden çalana ağır ceza geliyor

Tüketicinin cebinden çalana ağır ceza geliyor

Rekabet Kurumu, sahaya indi; yaş meyve sebze piyasasında fiyatları yükseltenlere ağır cezalar kesmeye hazırlanıyor. Kurum, bugüne kadar sergilediği tavırdan çok farklı bir şekilde "Rekabeti engelleyen ve tüketicinin cebinden çalmaya yönelik her türlü rekabet ihlali, karşısında Rekabet Kurumu’nu bulur!" açıklaması yaptı.

Kurum açıklaması, "Rekabet Kurumu, yaş sebze meyvedeki yüksek fiyat artışları için sahada" başlığıyla gönderildi.Tüketicinin cebinden çalana ağır ceza geliyor

Açıklamada, kurumun, tüketicilerin nitelikli ürünlere uygun fiyatlarla sahip olmasını sağlamaya çalıştığı vurgulanarak şöyle denildi:

"Nihai hedefi tüketici refahında artış sağlamak olan bu çabalarıyla Rekabet Kurumu, bugüne kadar olduğu gibi bundan böyle de rekabeti bozucu davranış ve eylemleri engelleyecek ve gerektiğinde yaptırım uygulayacaktır. Bilindiği üzere, alt ve orta gelir grubundaki tüketicilerin enflasyon artışından etkilenmesi daha fazladır. Son dönemde yaş sebze ve meyve başta olmak üzere alt ve orta gelir grubundaki aile bütçesi içinde yüksek harcama oranına sahip gıda ürünlerinde aşırı fiyat artışlarının, sektördeki firmaların rekabeti bozucu veya engelleyici davranışlarından kaynaklandığı duyumları alınmıştır.

Özellikle hal/toptan satış fiyatları ile süpermarket/perakende satış fiyatları arasındaki yüksek farkların kamuoyunda da ciddi rahatsızlıklara yol açtığı görüldüğünden, Rekabet Kurumu uzman personeliyle yaş sebze ve meyve sektörünü mercek altına almıştır."

TÜKETİCİDEN ÇALAN KARŞISINDA BİZİ BULUR

"Rekabeti engelleyen ve tüketicinin cebinden çalmaya yönelik her türlü rekabet ihlali, karşısında Rekabet Kurumu’nu bulur!" sözleriyle devam eden açıklamada tüketicinin cebini yakan her türlü davranış ve eylemlere yönelik inceleme ve araştırma başlatıldığı duyuruldu.

Ortaya çıkacak rekabet ihlallerinin ağır yaptırımlarla karşı karşıya kalabileceği belirtilerek, kurumun rekabeti engellemeye yönelik eylemlere asla göz yummayacağı vurgulandı.(Hürriyet)