Türk Akımı için İngiliz ve Rus şirketlerden 340 milyon euroluk sözleşme

Türk Akımı için İngiliz ve Rus şirketlerden 340 milyon euroluk sözleşme

Birleşik Krallık enerji şirketi Petrofac ile Rus enerji şirketi Gazprom'un iştiraki South Stream Transport BV arasında Türk Akım doğalgaz boru hattı ve gaz alma terminali inşaatı için 340 milyon euroluk EPS sözleşmesi imzalandı.

Petrofac'dan yapılan açıklamaya göre, şirket sözleşme uyarınca Aralık 2019'da faaliyete geçecek Kırklareli/Kıyıköy mevkisindeki terminal için mühendislik, tedarik ve inşaat hizmeti sağlayacak.

Proje için son beş aydır görüştüklerini ve şimdi hedef ve beklentiler doğrultusunda güvenli ve etkili bir şekilde ulaşıma odaklanmak için sonraki aşamaya geçmeyi umduklarını belirten Petrofac Mühendislik ve Üretim Hizmetleri EPCm Genel Müdürü Roberto Bertocco, 'Türkiye ve Güneydoğu Avrupa için hayati bir gaz ihracat kanalının açılmasına yardımcı olmak için South Stream Ulaştırma ile birlikte çalışmaktan çok memnunuz' dedi.

Türk Akım boru hattının, Rusya'nın Anapa kentinden başlayarak 900 km deniz altından ilerleyerek Karadeniz'i geçip Kıyıköy'den karaya çıkması ve Aralık 2019 da faaliyete geçecek hattan Türkiye'ye yılda 31,5 milyar metreküp doğalgaz sevkiyatının yapılması öngörülüyor.