Türk Devi Hintlilere Gitti

Türk Devi Hintlilere Gitti

Dünyanın en büyük traktör üreticilerinden Hindistan merkezli Mahindra & Mahindra, yılbaşında Hisarlar'ı alarak girdiği Türkiye pazarında ikinci büyük satın almayı da gerçekleştirdi.

Dünyanın en büyük traktör üreticilerinden Hindistan merkezli Mahindra & Mahindra, yılbaşında Hisarlar'ı alarak girdiği Türkiye pazarında ikinci büyük satın almayı da gerçekleştirdi. Mahindra & Mahindra, en büyük traktör firmalarından Erkunt Traktör'ü satın aldı. Mahindra'nın satış için 76 milyon dolar ödediği öğrenildi

En büyük 3. traktör firması olan Mahindra & Mahindra (M&M) ülkede İngilizce yayın yapan ekonomi kanalı CNBC TV18'deki habere göre, Türkiye'nin ilk 5 traktör firmasından birini bünyesine katmak için son görüşmeleri yaptığı belirtilmiş ancak firmanın adı açıklanmamıştı.

Borsaya açıkladılar

Mahindra, resmi açıklamayı ise az önce Hindistan Borsası'na yaptı. Buna göre Mahindra, Erkunt Traktör'ün yüzde 100 hissesini satın aldı. Mahindra'nın satış için 260 milyon Türk Lirası karşılığı, 3.44 kur baz alınarak 76 milyon dolar ödediği öğrenildi. Satışla ilgili işlemler 30 Kasım'a kadar tamamlanacak.

Habertürk.com'da yer alan habere göre, Hindistan devi borsaya yaptığı bildirimde Erkunt Traktör'ün yüzde 35'ine sahip olduğu; otomotiv, traktör ve iş makinelerine yönelik döküm parçalar üreten Erkunt Sanayi'nin de en az yüzde 80 hissesini satın aldığını belirtti. Mahindra bu işlem için de yine 3.44 kur baz alınarak 41 milyon dolar karşılığı 140 milyon Türk Lirası ödeme yapacak.