Türk halı devi ve tekstil devinden konkordato ilanı! Alacaklılar isyanda

Türk halı devi ve tekstil devinden konkordato ilanı! Alacaklılar isyanda

Gaziantep'teki halı devi ve tekstil devi konkordato ilan etti. Alacaklılar bu kararın ardından isyan etti.

Gaziantep'in iki önde gelen firması konkordato kararı aldı. Bu iki önemli şirketin alınan konkordato kararı ve süreçle ilgili detaylar kamuoyuna açıklandı.

1995'te kurulan ve Gaziantep'in halı sektöründe lider konumda yer alan Karaca Tekstil Sanayi ve Ticaret Şirketi, yılda 4 milyon m2 üzerinde üretim kapasitesiyle biliniyor. Bu başarıları ile 2006 yılında Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri tarafından ihracat alanında ilk 100 firma arasında gösterilen Karaca Tekstil, geniş bir pazarlama ağına sahip. Avrupa ve Arap ülkeleri başta olmak üzere dünya geneline ihracat yapan firma için Gaziantep 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından 1 yıllık konkordato süresi tanındı.

1.png

ŞİRKETLERE 1 YIL SÜRE

Yine Gaziantep'in köklü şirketlerinden Vizyoner Tekstil İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi de tekstil sektöründe uzun yıllara dayanan tecrübeye sahip. Pamuk ve deri tabanlı halılardan akrilik ve shaggy halılara, duvardan duvara halıya kadar geniş bir ürün yelpazesini tüketicilere sunan şirket, Amerika, Romanya, Almanya gibi pek çok ülkeye de ihracat yapıyor. Söz konusu firma için de Gaziantep 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından konkordato süreci başlatıldı ve şirketlere 1 yıllık bir süre tanındı.

2.png3.png