Pensilvanya fotoğrafı mahkemede... Bakan Özhaseki için kötü haber

Pensilvanya fotoğrafı mahkemede... Bakan Özhaseki için kötü haber

İşadamı Nurettin Okandan, Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki’nin, bazıları tutuklu, bazıları da firari durumda olan FETÖ’cülerle ABD’de çektirdiği fotoğrafı mahkemeye verdi ve etkin pişmanlık şartlarını yerine getirdiği gerekçesiyle tahliye oldu.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde önceki gün görülen FETÖ davasında, Kayseri Sanayi Odası eski Meclis Başkanı Nurettin Okandan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde 2012 yılında Pensilvanya’ya yapılan bir ziyarette çekildiğini söylediği fotoğrafı mahkemeye sundu. Dava dosyasına giren fotoğrafta Bakan Özhaseki’nin yanı sıra “FETÖ’nün Pensilvanya’daki rehberi” Mahmut Yeter, iddianamelerde “FETÖ’nün Kayseri İmamı” olarak yer alan firari sanık Sıtkı Baş, FETÖ’nün talimatıyla AKP’den istifa ederek bağısız milletvekili olarak kalan ve 15 Temmuz darbe girişimi öncesi yurtdışına kaçan Ahmet Öksüzkaya da yer aldı.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada ifade veren Nurettin Okandan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde Pensilvanya’ya gittiklerini söyleyerek, “ 2012 yılında Amerika gezisine katıldım. Pensilvanya’ya gidip Fetullah Gülen ile 30 dakika görüştük. Bu ziyareti Sıtkı Baş ve Mahmut Yeter ayarladı” dedi. Okandan ifadesini şöyle sürdürdü:

“Melikşah Üniversitesi Mütevelli heyet üyeleri toplanır, akademi ile ilgili konuları rektör gündeme getirmiş ve tartışılmıştı. Ekrem Horozoğlu da bilgi getirirdi. Mali işlerden Halit Gazezoğlu sorumluydu. Üniversitedeki mütevelli heyeti toplantısı sonrasında Memduh Boydak, Halit Gazezoğlu ve Sıtkı Baş özel toplantı yaparlardı. Üniversitenin arsa işlerinden Necmi Somtaş sorumluydu. Üniversiteye yardım ve destek için Memduh Boydak ve Halit Gazezoğlu ilgilenirdi. Melikşah ‘da yapılan himmet toplantısını Sıtkı Baş Memduh Boydak ve Halit Gazezoğlu düzenledi. Toplantıda kimden ne kadar para alınacağını Memduh Boydak ve Hamdi Kınaş belirlerdi.”

Tutuklu işadamı Nurettin Okandan, verdiği bilgilerle etkin pişmanlık şartlarını yerine getirdiği gerekçesiyle serbest bırakıldı.