Türkiye IMF'den destek istedi mi?  Avrupa Departmanı Direktörü'nden açıklama geldi!

Türkiye IMF'den destek istedi mi? Avrupa Departmanı Direktörü'nden açıklama geldi!

IMF'nin her yıl düzenli olarak yaptığı bahar toplantısında Türkiye ekonomisine yönelik açıklama yapıldı.

Türkiye'deki reform programına dair açıklama yapan IMF Avrupa Departmanı Direktörü Alfred Kammer programı desteklediklerini bildirdi.

IMF Avrupa Departmanı Direktörü Alfred Kammer'ın yaptığı açıklamada Türkiye ekonomisine ilişkin bir soru üzerine Kammer, geçen yılın ortalarında Türkiye'de bir politika değişikliği gördüklerini, parasal tarafta ciddi bir sıkılaşma ve mali tarafta deprem nedeniyle artan harcamaları karşılamak da dahil olmak üzere mali konsolidasyon olduğunu belirtti.

* Kammer, "Ancak bu politika ortamı sayesinde Türk ekonomisine yönelik kırılganlıklar azaldı." dedi..

* IMF Avrupa Departmanı Direktörü Alfred Kammer, konuşmasının devamında ise Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile dün görüştükleri belirtti.  Kammer, Şimşek'in "reformların uzun vadeli bir program olduğuna"  vurgu yaparak konuşmasına şöyle devam etti.

* Kammer, "Programın kırılganlığı daha da azaltması, enflasyonu zaman içinde kalıcı bir şekilde düşürmesi ve aynı zamanda yatırım için gerekli ortamı yaratması bekleniyor. Böylece büyüme modelinde bir değişime ve büyümenin yeniden dengelenmesine sahip olunacak." diye konuştu.

IMF PROGRAMI OLACAK MI?

* Türkiye'de bir IMF programının başlatılmaya ihtiyaç olup olmadığına dair sorulan soruya, Kammer, "Öncelikle yürürlükteki reform programını destekliyoruz. Biz de Türkiye'ye oradaki ekonomi ekibinin izlediği programı tavsiye ederdik. Türkiye'yi desteklemeye yönelik herhangi bir IMF programına ilişkin görüşme yok." ifadelerini kullandı.