Türkiye Jeotermalden Enerji Üretiminde Dünya’da 4. Sıraya Yükseldi

Türkiye Jeotermalden Enerji Üretiminde Dünya’da 4. Sıraya Yükseldi

Türkiye’de özellikle son 7 yıldır yapılan Jeotermal santral yatırımları sonucunda, her yıl yüzde 50 büyüyerek gelişen jeotermal sektörü 2017’nin ikinci yarısında bir başarıya daha imza attı

  Uluslararası Jeotermal Birliği (IGA) verileri baz alınan karşılaştırmada; Türkiye bu yıl 1005 Mega Watt kurulu güç ile dünya sıralamasında Meksika, İtalya ve Yeni Zelanda’yı geride bırakarak 4’üncü sıraya yükseldi.

22 Ağustos 2017, İstanbul – İçinde bulunduğumuz yılın ilk yarısı itibariyle 870 Mega Watt’lık kurulu gücüyle Jeotermal enerji üretiminde dünya’da 7’nci sırada bulunan Türkiye, yatırımcıların inşa halindeki santrallerini bitirip devreye almasıyla 1.005,1 Mega Watt’a ulaşarak, önündeki Meksika, İtalya ve Yeni Zelanda’yı geçerek uluslararası bir başarı gösterip dünya 4’üncülüğüne yerleşti. JESDER (Jeotermal Elektrik Santral Yatırımcıları Derneği) tarafından yapılan bilgilendirmede, Türkiye’deki jeotermal elektrik santrallerinin kurulu gücünün 1000 Mega Watt barajını aştığını, son yıllarda yapılan yatırımlar sonucunda jeotermal enerjide Dünyada en hızlı büyüyen ülkenin Türkiye olduğu belirtildi.
Yeni Hedef Endonezya’yı Geçerek Dünya 3’üncülüğü


JESDER olarak Jeotermal sektörüne yapılan yatırımların devamlılığı için çalıştıklarını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ufuk Şentürk; “üyelerimizin bakanlık kabulü sonrası verilen onayların ardından JESDER olarak kurulu güç bilgilerini güncelledik. 19 Ağustos 2017 itibariyle ülkemizdeki jeotermal enerji santralleri toplamda 1.005,1 Mega Watt kurulu güce ulaştı. 3 yıl içerisinde, lisanslanmış ve kurulumu devam eden santrallerin de tamamlanmasıyla toplamda 1.750 Mega Watt’a ulaşarak, Endonezya’yı geride bırakıp 3. sıraya yükselmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.