Türkiye'de iflasların en çok yaşandığı 5 il belli oldu! Bursa merkezli dev şirket de iflas etti

Türkiye'de iflasların en çok yaşandığı 5 il belli oldu! Bursa merkezli dev şirket de iflas etti

Son dönemde birçok şirketle ilgili iflas haberleri geliyor. Bu kez de 9 yıldır üretim yapan dev Türk tekstil şirketi iflas etti.

Türkiye'de son zamanlarda iflas haberleri peş peşe geliyor. Bursa'da ekonomik krizin derinden hissedildiği bir ortamda iflas eden şirketlerin sayısı giderek artarken şimdi de dev bir tekstil şirketi iflas etti.

Pandemi sonrasında yaşanan ekonomik kriz dalga dalga yayılıyor. Türkiye genelinde çok sayıda kentten iflas haberleri geliyor.

İflasların en çok yaşandığı 5 ilde belli oldu.

1- İstanbul

2- Bursa

3- İzmir

4- Kocaeli

5- Konya

DEV ŞİRKET İFLAS ETTİ

ABCgazetesi'nin aktardığı habere göre; 2015 yılında Kestel’de faaliyetlerine başlayan Limoncan Tekstil, geçtiğimiz aylarda mahkemeye başvurarak konkordato talebinde bulunmuştu. Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, firmanın talebini kabul ederek geçici konkordato sürecini başlatmıştı.

Ancak, 3 Mayıs 2024 tarihinde yapılan mahkeme duruşmasında, konkordato süresinin dolmasıyla birlikte şirketin süreci uzatma talebi reddedildi. Daha önce konkordato ilan eden Limoncan Tekstil Konfeksiyon Mefruşat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin iflasına karar verildiği açıklandı. Şirket, tekstil ürünleri ile ilgili boya-baskı-apre-kaplama işlerini gerçekleştiriyordu.