Türkler ve Ruslar domates yeme yarışı yaptı

Türkler ve Ruslar domates yeme yarışı yaptı

Türkiye'nin en büyük örtüaltı domates üretim merkezi Antalya'nın Kumluca İlçesi'ndeki Domatexpo Fuarı'nda, Rus ve Türk kadınlar domates yeme yarışı yaptı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın açılışını yaptığı, Türkiye’nin en büyük örtüaltı domates üretim merkezi Antalya’nın Kumluca İlçesi’ndeki Domatexpo Fuarı’nda, Rus ve Türk kadınlar domates yeme yarışı yaptı. Renkli görüntülerin ortaya çıktığı, 3 dakika süren yarışta Türkiye’nin birincisi 1 kilo 689 gram, Rusya’nın birincisi ise 722 gram domates yedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, kentteki hortum felaketinde zarar gören sera alanları ve yaralıları ziyaretinin ardından, Kumluca Belediyesi öncülüğünde bu yıl 5’incisi düzenlenen Domatexpo Fuarı’nın açılışına katıldı. Fuarın açılışına, Bakan Fakıbaba ile birlikte Antalya Valisi Münir Karaloğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Ak Parti Antalya milletvekilleri Hüseyin Samani ve Atay Uslu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel, Kumluca Belediye Başkanı Ak Partili Hüsamettin Çetinkaya ve çok sayıda davetli katıldı.

“HER ŞEYİ TELAFİ EDECEĞİZ”

Türkiye’nin en büyük örtüaltı domates üretim merkezi olan Kumluca’daki Domatexpo Fuarı’nda konuşan Bakan Fakıbaba, yaşanan hortum felaketini hatırlatarak, “Daha mutlu bir ortamda olmayı çok arzu ederdim. Bu afet haberini aldığımda Sayın Cumhurbaşkanımızla uçaktaydım ve gerekli talimatları verdi ve afet bölgesine geldik. Gerçekten çok üzüldüm. Sevinçli olduğumuz taraf, kimsede Allah’tan bir can kaybı olmaması. Çok şükür; cana gelmesin mala gelsin. Mala gelen her şeyi biz hükümet olarak Allah’ın izniyle telafi edeceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.