TÜSİAD, Erdoğan'ı uyardı: "Birinci öncelik enflasyonla mücadele olmalı"

TÜSİAD, Erdoğan'ı uyardı: "Birinci öncelik enflasyonla mücadele olmalı"

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, "Artık global görünüm ve global finansal koşullar da lehimize değil" diyerek iktidara uyarıda bulundu ve önceliğin enflasyonla mücadeleye verilmesi gerektiğini söyledi.

TÜSİAD ve Koç Üniversitesi ortaklığıyla oluşturulan Ekonomik Araştırma Forumu (EAF), “Fed Politikaları Gelişmekte Olan Ekonomileri ve Türkiye’yi Nasıl Etkiliyor” başlıklı çevrimiçi bir seminer düzenledi.

Etkinliğin açış konuşmasını yapan TÜSİAD Başkanı Orhan Turan şu sözlerle iktidarı uyardı:

c3225822-75ef-4dbc-a80e-c474907e3ce2-w.png

"ENFLASYON BEKLENENDEN UZUN SÜRDÜ"

"Son dönemde enflasyonun beklenenden çok daha uzun bir süre ısrarlı şekilde yüksek seyretmesi, ABD Merkez Bankası başta olmak üzere tüm majör merkez bankalarının para politikasında uzun soluklu olacağını gösteriyor. Bu da sıkılaşmaya gidileceği tahminimizi kuvvetlendiriyor."

"FİYAT İSTİKRARI OLMADAN EKONOMİ İŞLEMEZ"

"Özellikle FED'in, resesyon olasılığına rağmen fiyat istikrarını önceleyen şahin duruşunu izliyoruz. Unutmayalım ki fiyat istikrarı olmadan ekonomi işlemez, hiçbir paydaşa da fayda sağlamaz."

"G-20 ÜLKELERİNİN TAMAMINDA FAİZ ARTIRIMLARINA ŞAHİT OLUYORUZ"

"Dolayısıyla sağlıklı işleyen, tüm kesimlerin fayda sağladığı bir ekonomi hedefliyorsak birinci önceliğimiz enflasyonla mücadele olmalı. G-20 ülkelerinin tamamında enflasyonla savaşın öne çıktığı faiz artırımlarına şahit oluyoruz"