TÜSİAD: Girişimcilik için hukuk ve özgürlük şart

TÜSİAD: Girişimcilik için hukuk ve özgürlük şart

Silikon Vadisi’nden daha çok ilham alınması gerektiğini anlatan TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik: Güçlü Türkiye için özgürlük vazgeçilmez unsur.

Küresel Girişimcilik Endeksi’nin 2017 sonuçlarına göre Türkiye’nin 137 ülke arasında dünyada 36. sırada yer alabildiğine dikkat çeken Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, “Türkiye gibi petrol ve benzeri doğal kaynakları yeteri kadar olmayan bir ülkede girişimciliğin eksikliğini daha fazla hissediyoruz. Küresel rekabette daha güçlü bir Türkiye için, özgürlükler toplumu olmak, hukuk devleti, AB ile entegrasyon ve transatlantik ilişkiler, dijital dönüşüm ve dördüncü sanayi devrimi vazgeçilmez unsurlar” dedi. Araştırmaların, girişimcilik ekosisteminin yüzde 10 iyileştirilmesinin ülke ekonomisine 331 milyar dolar kazandıracağını ortaya koyduğunu aktaran Bilecik, “Ülke olarak girişimcilik iştahımız yüksek ancak girişimciyi destekleyecek kültür ve mekanizmalarımız zayıf. Türk iş dünyası olarak geleceğin teknolojilerinin nabzının attığı Silikon Vadisi’nden eksik ilham aldığımızı düşünüyoruz. Bu nedenle Silikon Vadisi ile etkileşimi geliştirmek için TÜSİAD Silikon Vadisi Ağı’nı kurduk. Bu ağ ile dünyaya pazarlanabilecek örnekler çıkarmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

Pepe ile kampanya

Silikon Vadisi Ağı’nın tanıtıldığı toplantıda, bu yılın başında vizyona giren “Pepee Birlik Zamanı” filminin destekçisi olan TÜSİAD’ın, Pepe karakteri ile yeni bir kampayaya da başlayacağı duyuruldu. Okul öncesi çocukların STEM+A (fen, teknoloji, mühendislik, matematik ve sanat) becerilerini geliştirmeye odaklanan kampanya, sonbahardan itibaren dijital mecralarda yayınlanacak. TÜSİAD yetkilileri, Pepe ile analitik, yenilikçi ve disiplinler arası düşünme ile problem çözme becerileri eğitimi konusunda farkındalığın artırılmasını hedefledikleerini söyledi.(Cumhuriyet)