Yazı tahtası alırken bu özelliklere dikkat edin

Yazı tahtası alırken bu özelliklere dikkat edin

 Okullarda, dershanelerde sıkça rastladığımız yazı tahtaları özellikle öğrencilerin rahatça ders pekiştirmelerini yaptığı ürünlerdir. Bir yazı tahtası ne kadar kullanışlı olursa öğretmen ve öğrenciler o kadar verimli ders işleyebilirler. Yazı tahtası bir dersin en önemli materyalidir. Öğretmenler tarafından ders anlatırken yazı, çizim, şema, örneklendirme olarak çeşitli durumlarda kullanılabilirken aynı zamanda öğrencilerin yazı tahtasını kullanarak ders içi özgüven kazanma ve öğretilen dersi daha iyi kavramasında büyük bir rol oynar.
Aynı zamanda öğrencilerin kendi evlerinde de uygun ebatlarda yazı tahtaları bulunursa ders çalışmak, ödev yapmak daha kolay ve eğlenceli bir hale gelecektir. Yazı tahtası bulunan bir evde öğrenci zaman zaman öğretmen rolünü üstlenerek ders çalışacak zaman zaman da ödevlerini tahta üzerinde şemalar, örnek şekiller çizerek daha kolay ve verimli bir şekilde tamamlayacaktır. Yazı tahtası öğrencinin ders çalışmayı, ödev yapmayı eğlenceli bir hale getirmesi için yardımcı olacaktır. Tahtayı kullanmak istediği için derslerinden notlar yazacak bu sırada da verimli bir şekilde yazdığı şeyler aklında kalacaktır.


Yazı tahtaları sadece öğrenciler veya derslikler için değil aynı zamanda fabrikalar, iş yerleri, toplantı salonları, restoranlar içinde gerekli bir araçtır. Fabrikalar ve iş yerleri belirli notları tahtada belirtirken, toplantı salonlarında önemli bilgiler, değerlendirmeler, veriler, çalışmalar yazı tahtası üzerinden aktarılabilir. Restoran ve kafe gibi işletmeler de menülerini, etkinliklerini tahtaya yazarak müşterilerine sunabilirler. Bunların yanı sıra evlerde ailelerin çocuklarıyla keyifli vakit geçirmesini de sağlayacak olan yazı tahtalarına evinizde uyulması gereken kuralları, yemek saatlerinizi, çocuklarınızla yapacağınız aktivitelerin listesini yazabilirsiniz.


Yukarıda belirttiğimiz gibi yazı tahtaları birçok alanda gerekli ve kullanılabilir ürünlerdir. Değişik şekil, boyut, renk gibi özellikleri bulunur. Genel olarak yazı tahtası fiyatları aradığınız kriterlere göre değişiklikler gösterebilir. Ama şunu belirtmeliyiz ki Yazı tahtası alırken fiyatından ziyade kalitesi, kullanış amacı daha önemli unsurlardır. Bu sebepten dolayı yazı tahtası alırken fiyatı ikinci plana atmanız gerekir. Ama yine de her bütçe farklı olacağı için kişilerin farklı bütçe özellikleri göz önünde bulundurularak yazı tahtaları üretilmiştir. Bütçenize göre bir yazı tahtası bulmanız da artık zor değil. Yazı tahtaları çeşitlilik açısından oldukça fazladır.

Tahtalar çeşitlerine göre şöyledir:

-Duvara Monte Laminat Yazı Tahtaları: Bu tip tahtalar duvara kolaylıkla monte edilebilecek şekilde tasarlanmıştır. Özellikle derslikler için kullanışlıdır. Sınıflara uygun boyutlarda monte edilecek olan bu tahtalar tüm sınıfın görebileceği ve yararlanabileceği şekilde tasarlanmıştır.


-Müzik Çizgili Yazı Tahtası: Özellikle müzik okullarında, müzik sınıf ve kurslarında kullanıma uygun tahtalardır. Üzerlerindeki çizgiler sayesinde uğraşmaya gerek kalmadan nota dersleri verilebilir. Bir müzik aleti veya şan dersleri bu tahtalar üzerinde rahatlıkla anlatılabilir. Öğretmenlerin uzunca vakit harcayıp çizgileri çizmek için uğraşmalarına gerek kalmayacak şekilde tasarlanmış olan bu tahtaların üzerinde nota çizgileri uygun bir şekilde çizilmiş olarak bulunur.


-Tekerlekli Ayaklı Sabit Yazı Tahtası: Bu tahtalar kolay döndürülebilir özelliği ile toplantı salonları, fabrikalar, restoranlar için uygundur. Aynı zamanda öğrenci evleri içinde kullanışlı olacaktır.


-Duvara Monte Kapaklı Yazı Tahtası: Duvara monteleyebildiğiniz bu yazı tahtası kapaklı yapısıyla öğretmenleri derslerini rahatlıkla işleyebilmesi için tasarlanmış, kullanışlı bir tahta çeşididir.


Özelliklerinden bahsetmiş olduğumuz daha yaygın kullanımlı tahtalar dışında da birçok yazı tahtası çeşidi bulunmaktadır. Bunlar: MDF çerçeve laminat yazı tahtaları, natural ahşap çerçeve laminat yazı tahtaları, gökkuşağı laminat yazı tahtaları, çift taraflı 360 derece dönebilen mobil yazı tahtası, teleskopik ayaklı yazı tahtası, mobil yıldız ayaklı yazı tahtaları, çatı tipi ayaklı yazı tahtalarıdır. Her amaca uygun üretilmiş yazı tahtaları ufak boyutlarda satın alındığında çocuklarınızın ders çalışması, resim yapması içinde yardımcı olacaktır.
Yazı tahtası alırken dikkat etmeniz gereken bazı hususlar da vardır. Öncelikle tahtayı hangi amaçla kullanacağınızı belirlemelisiniz. Daha sonra tahtayı koyacağınız mekânın büyüklüğünü bilmeli ve tahtayı seçerken ebadını mekâna göre belirlemelisiniz. Örneğin okullarda kullanılacak olan tahtalar küçük ebatlı olmamalıdır. Küçük ebatlı bir tahta öğrencilerin görmesini zorlaştıracak, arka sıralarda oturan öğrencilerin dersten verim alamamasına neden olacaktır.

Ebadınızı belirledikten sonra kaliteye önem vermelisiniz. Tahtanızın hangi malzemelerden yapıldığı, uzun ömürlü ve kullanışlı olup olmadığı dikkat etmeniz gerekenler arasında. Kalite kısmını da kavradıktan sonra istediğiniz görsellikte tahta seçebilirsiniz.

Yazı Tahtaları Hakkında Detaylı bilgi almak ve yazı tahtası fiyatlarını incelemek için aşağıdaki linkte tıklayabilirsiniz.

http://www.egitimdizayn.com/yazi-tahtasi