Yerli otomobil fabrikasına o ilde talip oldu

Yerli otomobil fabrikasına o ilde talip oldu

Kayseri'den sonra Kars da yerli otomobil fabrikasına talip oldu. Buna gerekçe olarak da yatırım ve işçilik maliyetlerinin düşük olmasının yanı sıra Kars-Tiflis-Bakü Demiryolu ile sağlanacak ulaşım kolaylığına dikkat çekildi.

Cihan GÜNER / YURT

"Yerli otomobil fabrikasını ilimizde kurun, en doğru adres burasıdır" çağrısında bulunan STK Temsilcileri ve yerel siyasetçiler arasında ise Kars Ticaret Odası Başkan'ı Fahri Ötegen, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Adem Burulday, Ticaret Borsası Başkanı İsmet Çelik, Küçük Sanayi Sitesi Oda Başkanı Namık Akçay, Ziraat Odası Başkanı Adem Ertaş, Şoförler Odası Başkanı Kıyas Alp, Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Zakir Bayraktar, Digor Ziraat Odası Başkanı İsmet Hagi, Vatan Partisi İl Başkan'ı Tuncay Mutluer ve İYİ Parti İl Başkan'ı Settar Kaya yer aldı. STK Başkanları adına konuşan Fahri Ötegen, TOBB Başkan'ı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun yerli otomobil üretimi ile ilgili çalışmalarından övgüyle söz ettikten sonra gerekçelerini sıraladı ve Bakan Ahmet Arslan'a şu çağrıda bulundu:

"Kars ili Ermenistan’a sınır il, Ardahan üzerinden Gürcistan’a, Iğdır üzerinden ise Nahçıvan-Azerbaycan ve İran’a mücavir il konumundadır. Diğer taraftan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu projesi üzerinde bulunması ve Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı üzerinde olması Kars ilinin önemini arttırmaktadır. Boğazlar Ülkemiz için ne kadar stratejik öneme sahipse, Kars ili Kafkaslara ve Orta Asya’ya açılan kapı olması, Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı üzerinde olması ve Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu projesi üzerinde bulunması nedeniyle gelecekte boğazlar kadar stratejik öneme sahip olacaktır. Ayrıca geçtiğimiz günlerde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan’ın teşrifleri ile temeli atılan Kars Lojistik Merkezi Projesinin tamamlanmasının ardından ilimizde ciddi manada ticaret potansiyelinin oluşacağı, ilimizin transit geçiş ağının merkezi haline geleceği, Gürcistan, Azerbaycan, İran, Kafkasya, Rusya ve Orta Asya üzerine bölge sınır kapıları ile karayolu taşımacılığı ile ticaret yapılacağı aşikardır.”