Yıl bitmeden 3 rekor geldi

Yıl bitmeden 3 rekor geldi

Otomotiv sektörünün her yıl rekorları egale etmesine artık alıştık. Her yıl iç pazarda olmasa bile üretim ve ihracatta yeni rekorlar kırılıyor, otomotiv sanayinin gücü hızla artıyor.

Bugün toplam üretiminin yüzde 79’unu ihraç eden Türk otomotiv sanayi, aralık ayına da ihracat ve üretimde tarihi rekorlar kırarak girdi.

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) 2017 yılı Ocak-Kasım dönemi verilerine göre, otomobil üretimi tarihinde ilk kez 1 milyon barajını aştı. Hem de bunu yıl tamamlanmadan 11 ayda gerçekleştirdi. Ticari araçlar da dahil toplam otomotiv üretimi ise 11 ayda geçen yılın tamamında ulaşılan rekor üretimi geride bıraktı ve tüm zamanların rekorunu kırdı. 2017 yılı Ocak-Kasım döneminde toplam üretim bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 16 artarak 1 milyon 544 bin adete yükselirken, otomobil üretimi ise yüzde 24 gibi ciddi bir artışla 1 milyon 48 bin adete ulaştı. 11 ayda toplam otomotiv ihracatının da geçtiğimiz yılın toplamını geçerek tüm zamanların rekorunu kırdığını aktarmıştık. Yani yıl bitmeden şimdiden 3 rekor birden geldi. Darısı aralık performansı sonrası iç pazar rekorunda.